Erdoğan Trump'la telefonda görüştü

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan Trump'la telefonda görüştü

AKP’li Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ve bölgesel meselelerin ele alındığı belirtilirken, Erdoğan’ın Türkiye’nin satın aldığı S-400 hava savunma sistemiyle ilgili de Trump’a bir teklifte bulunduğu da açıklandı.

Açıklamada görüşmeye ilişkin şu bilgiler verildi:

“İkili ve bölgesel meselelerin ele alındığı görüşmede 75 milyar dolarlık ticaret hedefi yeniden teyit edilmiş; atılacak adımlar değerlendirilmiştir.

İki lider, Suriye’de yaşanan güncel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunarak, terörle mücadele konusunda yakın işbirliğinin sürdürülmesi hususunda mutabık kalmışlardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Rusya Federasyonu’ndan S-400 savunma sisteminin tedariki konusunda bir çalışma grubu kurulması teklifini gündeme getirmişlerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, görüşme vesilesiyle San Diego şehrinde yaşanan silahlı saldırıyı kınayarak, muhatabının nezdinde ABD halkına başsağlığı dileklerini sunmuştur”

BEYAZ SARAY’DAN GÖRÜŞME AÇIKLAMASI

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre; “Trump Erdoğan’la S-400 savunma sistemi de dahil ticaret ve Suriye’yi konuştu” ifadeleri kullanıldı.