Erdoğan-Trump görüşmesinin ardından... 'FETÖ' tutuklusu Gölge serbest

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) çalışanı Serkan Gölge, 'FETÖ' tutuklusu idi.

Erdoğan-Trump görüşmesinin ardından... 'FETÖ' tutuklusu Gölge serbest

 

Reuters, ABD-Türkiye arasında krize de yol açan, ‘FETÖ’ tutuklusu NASA çalışanı Serkan Gölge’nin serbest bırakıldığını duyurdu.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) çalışanı Serkan Gölge, ‘FETÖ’ tutuklusu idi.

Reuters haber ajansı haberini Gölge’nin eşine dayandırdı. Habere göre, NASA’da çalışan eşinin serbest bırakıldığını ajansa eşi açıkladı.

Öte yandan, ilgili iddianın Trump ile Erdoğan’ın telefon görüşmesinden hemen sonra dillendirilmesi dikkat çekti.

ABD ile Türkiye’nin arasında gerginliklere neden olan NASA çalışanı Serkan Gölge’nin aynı zaman ABD vatandaşlığı da bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Rahip Brunson ve tutuklu yargılanan ABD Konsolosluğu görevlisi Metin Topuz ile birlikte Türkiye’den istenen Serkan Gölge’nin serbest kalması ile ABD’nin Türkiye’den istediği üç kişiden ikisi teslim edilmiş olacak.

Serkan Gölge, eşi ve iki çocuğuyla aile ziyareti için gittiği Hatay’da 2016 yılında darbe girişiminden bir hafta sonra ihbar üzerine tutuklanmıştı.

Gölge tutuklanmadan önce Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’nın Houston’daki Johnson Uzay Merkezi’nde çalışıyordu. Gölge, uzay radyasyonunun astronotlar üzerindeki etkisini araştırıyordu.

ABD DIŞİŞLERİ DOĞRULADI

Gölge’nin serbest bırakılmasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan da iddiaları doğrular bir açıklama gecikmedi. Açıklamada, ABD’nin Gölge’nin bırakılmasının “memnuniyetle karşılandığı” ifade edildi.