Erdoğan-Trump görüşmesi: Dün 'mahvederiz' dediği için ekonomi için bugün 'büyük potansiyel var' dedi

Daha 1 gün önce paylaştığı mesajında "Türkiye'nin ekonomisini mahvederiz" diyen ABD Başkanı Donald Trump, Erdoğan'la telefon görüşmesinden sonra "ekonomik potansiyeli geliştirmek"ten söz etti.

Erdoğan-Trump görüşmesi: Dün 'mahvederiz' dediği için ekonomi için bugün 'büyük potansiyel var' dedi

ABD Başkanı Donald Trump, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin, “ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik gelişme hakkında konuştuk, ki burada gerçekten genişleme için büyük bir potansiyel var” yorumunu yaptı.

Trump, Erdoğan ile dün telefonda yaptığı görüşmeye ilişkin Twitter hesabından bir açıklamasında, “IŞİD kalıntılarına karşı son iki haftadır verdiğimiz başarılı mücadele ve 20 millik (32 kilometre) güvenli bölge dahil ilgili tüm meseleler hakkında nerede durduğumuzu aktarmak için Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştum. Ayrıca ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik gelişme hakkında da konuştuk, ki burada gerçekten genişleme için büyük bir potansiyel var” ifadelerine yer verdi.

Trump görüşmeden daha 1 gün önce paylaştığı mesajında ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Suriye’den çekilme sürecinin başladığını duyurarak, “Eğer Türkiye Kürtleri vurursa, Türkiye’yi ekonomik yönden mahvederiz” açıklamasını yapmıştı.