Erdoğan-Trump görüşmesi başladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la görüşmek için Beyaz Saray'a geldi

Erdoğan-Trump görüşmesi başladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki kritik görüşme başladı.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Türkiye saati ile 20.00 sıralarında Beyaz Saray’a geldi. ABD Başkanı Trump ve eşi Melania Trump, Erdoğan ve eşini kapıda karşıladı. İki lider basına fotoğraf verdikten sonra içeri girdi.

Trump, yaptığı açıklamada, “Ateşkes devam ediyor, Kürtlerle görüştük. Gayet memnunlar. Sınırınızın güvende olmasından memnunum. Bununla birlikte S-400’ler konusunu da, F-35’leri de konuşacağız. Türkiye IŞİD’lileri çok iyi takip ediyor. IŞİD konusunda çok başarılıyız. IŞİD konusunda üç numaralı ismin peşindeyiz. Bir numara olacağını düşünürken kaçıyor”​ açıklamasını yaptı.

Trump, ‘Türkiye aynı anda hem S-400 hem F-35’lere sahip olabilecek mi?’ sorusunu ise ‘Bunu konuşacağız’ şeklinde yanıtladı.

Trump, Erdoğan için ise “İlk günden beri dostuz, birbirlerimizi çok iyi anlıyoruz. Bu tek yönlü bir yol değil. Sizi burada ağırlamak büyük şeref” dedi.

30 DAKİKA BAŞ BAŞA GÖRÜŞME

30 dakika baş başa, 1 saat heyetlerarası olmak üzere görüşmenin toplam 1,5 saat sürmesi planlanıyor.

Erdoğan ve Trump’ın baş başa yapacağı görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile tercümanlar yer alacak.

Heyetlerarası görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo hazır bulunacak.

SENATÖRLER DE KATILACAK

Öte yandan, çalışma yemeği şeklindeki heyetler arası görüşmeye senatörler de katılacak. Toplantıda Senatör Lindsey Graham’ın da olacağı öğrenildi.

Saat 22.00 sıralarında ABD Başkanı Trump, senatörlerle başka bir salonda bir araya gelerek özel bir görüşme gerçekleştirecek.

Bu görüşmede azil süreci ve Türkiye ile ilişkilerin ele alınacağı öğrenildi.

Görüşmenin ardından saat 23.00 sıralarında iki lider kameraların karşısına geçecek ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.