Erdoğan TRT'nin yayın akışını değiştirdi, tüm adaylarını toplayıp canlı yayına çıktı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile İstanbul'da 39 ilçenin belediye başkan adayları ile birlikte son dakika değişikliği ile canlı yayına çıktı.

Erdoğan TRT'nin yayın akışını değiştirdi, tüm adaylarını toplayıp canlı yayına çıktı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul’da ilçe ilçe gezip 8 miting yaptıktan sonra tüm ilçe belediye başkanlarıyla birlikte TRT’de canlı yayına çıktı.

Normal yayın akışında “Payitaht Abdülhamit” dizisinin olduğu kanalda Erdoğan ve AKP için akışın bozulması TRT’nin iktidarın borazanı olma işlevini tam olarak perçinlemiş oldu.

İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve İstanbul’da 39 ilçenin belediye başkan adayları ile birlikte yapılan canlı yayında, açılışı yapan sunucu Pelin Çift Erdoğan’a ilk olarak, “Bugün 8 miting gerçekleştirdiniz. Bu enerjiniz herhalde millete olan sevginizden kaynaklanıyor değil mi?” diye sordu.

Erdoğan programda şunları söyledi:

ÇALIŞMAZSAK NETİCE ALAMAYIZ

59 il yaptık ve 59 ilin dışında da bugün tabii bu ilçelerimizle birlikte 29 tane de ilçe yapmış olduk. Yarın da 6 ilçe yapacağız. Böylece de 35 ilçeyle de bunu tamamlamış olacağız. Fakat bu arada gerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Binali Bey olsun gerek Ankara’da Mehmet Özhaseki Bey olsun, İzmir’de Nihat bey olsun, bütün arkadaşlarım ilçe belediye başkanlarıyla birlikte gerçekten çok yoğun bir performansı ortaya koydular. Kaldı ki bizim bu seçimlerdeki bir özelliğimiz de Cumhur İttifakı olarak çok farklı bir performans izledik. Çünkü çalışmazsak netice almak da mümkün değil. Hele hele de bir beka meselesi gündemde olunca bu beka meselesinde de bunu milletimize iyi anlatmak ve neticesini de buna göre koparmamız lazım.

ÇOK HAYIRLI NETİCE ÇIKACAK

Karşımızda bir zillet ittifakı, bir illet ittifakı var. Bunun karşısında da Cumhur İttifakı olarak bizim güçlü bir çıkış yapmamız lazım. Bu yerel seçimleri de kesinlikle Cumhur İttifakı’nın lehine çevirerek özellikle de 1 Nisan’dan itibaren Türkiye’de yeni bir güne çıkmamız lazım. Çünkü çıkıyor bir tanesi diyor ki, ‘bu bir intikamdır.’ Bunun herhalde bir yerlerden zoru var. Bütün bunlar karşısında biz tabii vakur bir şekilde yolumuza devam ederken bunların intikam gibi ifadeler kullanması, öbür taraftan yalanlarla dolu bir kampanya sürdürmeleri, bunlar bize yakışmazdı. Biz bu yollara tevessül etmeden işi kararlı, ciddi ve yoğun çalışmayla sürdürdük ve projelerimizi anlattık. Proje bazlı bir çalışmayı bütün belediye başkanı arkadaşlarım, büyükşehirler olsun, tüm ilçe belediye başkanlarımız olsun yapacaklarını anlattılar. Yapacaklarını anlatmak suretiyle de bunu milletimize sundular. Ben de bu bakımdan Pazar akşamının inşallah Cumhur İttifakı olarak, partimiz olarak çok hayırlı neticeyle sonuçlanacağına inanıyorum.

İDEOLOJİK MEKANİZMAYLA OY TOPLUYORLAR

Görebildiğim kadarıyla bu dörtlü mekanizma aslında belediyecilik anlayışıyla çalışmıyor. Bunlar ideolojik bir mekanizmayla oy toplamanın peşinde. Bakıyorsunuz maalesef ülkemizde etnik kimlik açısından oy toplama olayları var. Ama AK Parti Belediyeciliğinde eserlerimiz konuşur. Halkımız bizim projelerimizi görsün, bize inansın. Bunu görerek bize oy versin.