Erdoğan Trabzon'da: Belli ki seçimlerden önce yine kutuplaştırma ve gerilim yapacaklar

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Trabzon'da partisinin il ve ilçe belediye başkanlarını açıkladığı tanıtım programında konuştu.

Erdoğan Trabzon'da: Belli ki seçimlerden önce yine kutuplaştırma ve gerilim yapacaklar

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Trabzon’da partisinin il ve ilçe belediye başkanlarını açıkladığı tanıtım programında konuştu.

Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tazminatlarını ödemek için CHP’li vekillerce fon oluşturulması konusuna değinip  “Ülkenin hiçbir meselesi yokmuş gibi, CHP’liler bir araya gelmişler, partinin başındaki zatın yalanlarını finanse etmek için ortak bütçe oluşturmuşlar” dedi.

AKP lideri, konuyla ilgili sözlerinin devamında da, “Belli ki seçimlerden önce yalan destekleme fonu oluşturan CHP gerilim ve kutuplaştırma yapacak.” diye konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı başlıklar şöyle:

“TRABZON KENDİNE YAKIŞANI YAPACAK”

Teşkilatımızın tüm mensuplarına, gece gündüz AK Parti için mücadele eden dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.Aday tanıtım toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Son 14 seçimde olduğu gibi, 31 Mart seçimlerinde de Trabzon’un kendine, asaletine yakışanı yapacağına inanıyorum. Trabzon’a her gelişimde şu muhteşem manzara emin olun ülkemizin ve milletimizin geleceği hususunda umut aşılıyor.”

“Bütün Karadenizliler, demokrasi düşmanlarına korku verecek bir oy oranı ile tercihlerini AK Parti’nin gönül belediyeciliğinden yana kullanacaklarına inanıyorum. Sizlerden bu heyecanı 31 Mart gecesi sandıklar açılana kadar devam ettirmenizi bekliyorum. Trabzon’da elele, gönül gönüle verecek, her zamankinden daha çok koşturarak ve inşallah bir kez daha AK Parti’nin zaferini şehrimizin tepesinde dalgalandıracağınıza inanıyorum”

“ÇETELERLE İŞBİRLİĞİNE GİTMEDİK”

“İlkelerimizden, değerlerimizden, bizi biz yapan hasletlerden taviz vermeden siyaset yolculuğumuza devam ettik. Birileri gibi seçimlerde birkaç oy fazla alabilmek için polisimizin, askerimizin, okul yolundaki gencecik evlatlarımızın hayatına kasteden çetelerle iş birliğine gitmedik. CHP ve benzerleri gibi Cumhuriyet adına cumhur düşmanlığı yapanlardan, laiklik adına millete zulmedenlerden, demokrasi adına vesayet odaklarına selam duranlardan asla olmadık. 81 milyonun tamamını kucakladık.Hiç kimsenin hayat tarzına siyasi görüşüne müdahale etmedik.”

“TRABZON’A ÇAĞ ATLATTIK ÇAĞ”

“Trabzon’a 30 katrilyon yatırım yaptık. Bizden öncekiler laftan başka ne yapmışlar? Biz laf siyaseti değil, icraat siyaseti yaptık. Bizde hizmet siyaseti önceliklidir, Eğitim, sağlık, turizm, ulaşım, ticaret, tarım, sanayiye kadar Trabzon’un hangi ihtiyacı varsa onu gidermenin çabasını güttük. Bugün ikinci üniversitesi, yol, tünel, baraj, derslik, hastaneleri, spor salonları, gençlik merkezleriyle, 41 bin kapasiteli modern stadıyla Trabzon’a çağ atlattık çağ. Akçabaat Millet Bahçesi, Avni Aker Millet Bahçesi ile çalışmalarımız sürüyor. Proje çalışmalarını inşallah bu ay içinde tamamlıyoruz. Güzel bir millet bahçesi, alacaksınız çocuklarınızı, hanımı, beyinizi hep beraber o millet bahçesinde inşallah arzu edildiği gibi eğleneceksiniz. Akçaabat Millet Bahçesi çalışmaları önümüzdeki ay bitiyor. 100 yataklı Of Devlet Hastanesi’nin yapımı da süratle ilerliyor. 1200 yataklı Trabzon Şehir Hastanemiz ise şu an ihale aşamasında. Doğu Karadeniz’in Anadolu’ya açılan kapısı olan Zigana Tüneli ve bağlantı yollarını bu yıl tamamlıyoruz. Etüd çalışmaları süren Trabzon-Erzincan arasındaki hızlı tren projemizi hayata geçirerek Trabzonumuzu hızlı tren ağına ekliyoruz.”

“CHP’Yİ DÖNÜŞTÜRMEKTE BAŞARISIZ OLDUK”

Sadece bir alanda istediğimiz şeyi yapamadık; ülkemizdeki muhalefetin zihniyetini değiştiremedik. Orada başarısız olduk. Attıkları iftiralar nedeniyle tazminatlara mahkum oldular. Can çıkar, huy çıkmazmış. Bunlar da söylemlerini değiştirmek yerine yalan siyasetinde ısrar ediyorlar. Ülkenin hiçbir meselesi yokmuş gibi, CHP’liler bir araya gelmişler partinin başındaki zatın yalanları için finans oluşturmuşlar. Onca hezimete rağmen halen yalan siyasetinden medet umuyorlar. Belli ki seçimlerden önce yalan destekleme fonu oluşturan CHP gerilim ve kutuplaştırma yapacak.

CHP’nin ayrımcIılık ve manipülasyon yapacağını bilin. Ama bizim görevimiz daima doğru ve dürüst olmaktır. Biz doğru olursak, CHP’nin ve avanelerinin iftiraları milletin aklını bulandıramayacaktır. Yine 31 Mart’ta tarihi bir hezimet yaşayacaklar.

2 İLÇEDE MHP’Yİ DESTEKLEYECEKLER

Erdoğan daha sonra adaylarını açıkladı. Buna göre AKP Trabzon’un iki ilçesinde ‘Cumhur İttifakı’ kapsamında MHP adayını destekleyecek.

Adaylar şöyle:

Trabzon Büyükşehir Belediyesi – Murat Zorluoğlu

Akçaabat -Osman Nuri Ekim
Araklı – Recep Çebi
Arsin –Muhammet Sait Gürsoy
Beşikdüzü – Harun Demirci
Çaykara – Hanefi Tok
Dernekpazarı – Mehmet Aşık
Düzköy – Yılmaz Ankara
Hayrat – Salih Öztel
Köprübaşı – Ali Aydın
Maçka – Koray Koçhan
Of – Salim Salih Sarıalioğlu
Ortahisar – Ahmet Metin Genç
Sürmene – Rahmi Üstün
Tonya – Osman Beşel
Vakfıkebir – Muhammet Balta
Yomra – İbrahim Sağıroğlu
Çarşıbaşı – Mümin Nuhoğlu (Cumhur ittifakı kapsamında MHP adayı destekleniyor)
Şalpazarı – Refik Kurukız (Cumhur ittifakı kapsamında MHP adayı destekleniyor)