Erdoğan: Temizlik ürünlerinde de tanzim satışlarına başlıyoruz

AKP Genel Başkanı  ve Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan tanzim satışlarının başlamasıyla sebze meyve fiyatlarının fiyatların yarı yarına indiğini söylerken temizlik malzemelerinde de tanzim satış yapılacağını söyledi.

Erdoğan: Temizlik ürünlerinde de tanzim satışlarına başlıyoruz

AKP Genel Başkanı  ve Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan tanzim satışlarının başlamasıyla sebze meyve fiyatlarının fiyatların yarı yarına indiğini söylerken temizlik malzemelerinde de tanzim satış yapılacağını söyledi. Erdoğan, fiyatların artmasıyla “terör” estirildiğini söyleyerek, “Nasıl Gabar’da, Cudi’de inlerine girdiysek bu gıda terörünü estirenlere de belediyeler vasıtasıyla tanzim satışlar kurarak bugün itibarıyla ucuz ürünü satmaya başladık” diye konuştu.

Keçiören’de konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Son günlerde Türkiye’de bir oyun oynanmaya başlandı. Patlıcan, domates, patates, salatalık… Fiyatları tırmandırmaya başladılar. Bu bir terör estirmeydi. Nasıl Gabar’da, Cudi’de inlerine girdiysek bu gıda terörünü estirenlere de belediyeler vasıtasıyla tanzim satışlar kurarak bugün itibarıyla ucuz ürünü satmaya başladık. Şu anda Ankara’da bu çalışmalar başladı. Fiyatlar neredeyse yarı yarıya inmiş vaziyette. Halk ekmekte nasıl ucuz ekmeği vatandaşımıza gönderdiysek, sebzede meyvede, temizlik malzemelerinde de buna gireceğiz. Oyunu hep beraber bozacağız. Bu terörü estirenlere müsaade etmeyeceğiz.

“Şimdi biz azami müştereklerimizin olduğu Cumhur İttifakıyla bu yolda yürüyeceğiz. Pazara kadar değil inşallah mezara kadar yürüyeceğiz. Başkentliler lafa değil izahata bakar, birikime, tecrübeye bakar. Bunların hepsi de Mehmet Özhaseki kardeşimi tarif eden vasıflardır. Ankaralı kardeşlerimizin karşısına mecburiyetten değil memnuniyetle oy verecekleri aday çıkardık. Bu adaylarımızla belediye hizmetlerinde çıtayı düşürmek değil, çıkarmak için oylarınıza talibiz.

“(Kılıçdaroğlu’nun iddialarına yanıt)Tek parti CHP’sinin bu ülkeye maliyeti öylesine büyüktür ki hâlâ o dönemin yanlışlarının faturalarını ödemeye devam ediyoruz. Şu Ankara’nın dili olsa da bu süreci bir anlatsa. Daha acısı CHP’nin aynı kafayla gidiyor olmasıdır. CHP’nin başındaki zat çıkmış bir sürü zırvayla milletin kafasını karıştırmaya çalışıyor. Asıl ittifak yaptığı partiyi, bölücü terör örgütünü gizliyor. Asil ittifakı bölücü terör örgütünün partisiyle yapıyorlar. Bu zat çözüm üretmekten bahsediyor halbuki yapılan tartışmalardan anlıyoruz ki partisinin çözmesi gereken en büyük sorun kendisi olmuş haberi yok. Türkiye’nin tefecilere teslim edildiğinden bahsediyor. Bu ülkedeki en büyük tefeci IMF’tir. Bu ülkede IMF ile ilk anlaşmayı kim yapmıştır CHP, IMF kapılarında bu ülkeyi süründürmüşlerdir. Türkiye’yi IMF’den kim kurtardı peki? Biz kurtardık, biz. CHP’nin söyledikelrine bakacak olursak, ilk yapacakları iş Türkiye’yi yeniden IMF’e teslim etmek olur.

“(İş Bankası hisselerinin Hazine’ye devri) Ne diyor biz ondan para almıyoruz ki, 4 tane yönetim kurulu üyen var. Onlar orada ne yapıyor belli değil. Ama onu da gaziye uygun olarak atacağız adımları ve bu hisseyi Hazine’ye er ya da geç devredeceğiz. Asla demokrasilerde olmayan parti-banka ilişkisini …

“(Tank palet fabrikası) Ülke olarak bunların hepsini geçmişte yaşadık. Biz savunma sanayisini büyütüyoruz hedeflerimiz doğrultusunda. Çıkmış yalan yanlış şeyler söylüyor. Tank palet fabrikasını bizim yabancılara sattığımızdan bahsediyor. Eline diline dursun be. Böyle bir şey söz konusu değil sadece Katar ve Türk ortaklığı 50/50 olmak üzere buranın işletmesini 25 yıllığına devrettik. Bu oluşum yaklaşık 40-50 milyon dolar yatırım yaptı.”