Erdoğan Teknofest'te: İşçisin sen işçi kal!

Erdoğan, 'Teknofest'te "Tamirci Çırağı" şiirini okudu...

Erdoğan Teknofest'te: İşçisin sen işçi kal!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Teknofest’i ziyaret etti. “Yeni teknolojilerin pazarı değil, üreticisi olmak istiyoruz” diyen Erdoğan sahneye tulumla çıktı. “Tamirci Çırağı” şiirini okuyan Erdoğan, “giy dedi tulumları” satırından sonra “Biz de giydik tulumları” diye konuştu.

Erdoğan Teknofest’teki konuşmasından satır başları şöyle:

“İnşallah çok kısa sürede bu etkinliğin ülkemizin en önemli markalarından biri olacağına inanıyorum. Gençlerimiz başta olmak üzere milletimizin teknoloji alanında çok sınırlı imkanlarla neler yapabileceğini gösteren bir platform olarak görüyorum. Tüm katılımcılara ulaşması aylarca süren bir planlamanın neticesinde gerçekleşti. Bu organizasyon için tüm verimiyle karışan Enerji Bakanlığı’nı şahsım ve milletim adına yürekten kutluyorum.”

“Yeni teknolojilerin pazarı değil üreticisi olmak istiyoruz. Bu yola bunun için çıktık. Pazar değil, üretici olmak aşkıyla yürütüyoruz. Bunun için katma değerli üretim öncülüğünde ekonomik ve teknolojik bağımsızlığımızı güçlendirecek kritik teknolojilerde atılım sağlayacağız. Yeni, büyüme hikâyemizi daha nitelikli yazacağız.”

TEKNOLOJİ ÜRETİCİSİ OLMAK İSTİYORUZ

“Teknofest’in tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Teknofest’e ilginin katlanarak artmasından memnuniyet duyuyorum.

Bu yıl 19 yarışma alanı ve ilave 6 yeni başlıkta 17 bin 400’e yakın takım ve 2 bin finalist, 50 bin yarışmacı başvurusu ve 10 bin finalist, ülkemizin 81 vilayetinin tamamı ve 122 ülke katılımcısıyla TEKNOFEST rekor kırdı.

Yoğun ilgiyle karşılaştığımız uluslararası lider araştırmacılar programına önümüzdeki dönemde de devam edeceğimizin müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Teknolojik dönüşüm sürecinde yeni teknolojilerin pazarı değil, üreticisi olmak istiyoruz.”

KENDİMİZE YETECEĞİZ

“Salı gününden bu yana özellikle TEKNOFEST’e gelenlerin sayısı 500 bini aşmış vaziyette. Yani bu ne demektir geçen yılı aşmış durumda. İnşallah bugünün bütünüyle ve yarın hedef artık 1 milyona ulaşmak.

Artık biz kendimize yeteceğiz, buna alışacağız. Her şey hayal ile başlar, hayal ile inanç birleştiğinde ise ortaya başarı çıkar. Millet olarak yıllarca hayal kurmamıza engel olmaya çalıştılar. Bize giydirilen ve kesinlikle 3 beden 5 beden gömlekle yaşamamızı istediler.”

“Bize siz geri kalmış bir milletsiniz öyle kalın dediler. Geçmişte pek çok devlet adamı bu kısır döngüyü kırmak istemiştir. Ancak maalesef 17 yıl önce Türkiye hâlâ geri kalmışlık zinciriyle bağlanmış durumdaydı. Öncelikle alt yapı hizmetlerindeki sorunları çözmek için kolları sıvadık, bunu yanında vesayetle güçlü bir mücadeleye girerek demokrasimizi güçlendirdik. Ekonomimizi uluslararası rekabete getirerek teknolojinin gelişmesini sağladık. Mahkûm edilmek istediğimiz geri kalmışlık zincirini birer birer parçaladık. Her türlü tuzak kuruldu, yeri, geldi partimizi kapatmaya kalktılar, yeri geldi terör örgütleriyle ülkemizi kana bulamaya çalıştılar, yeri geldi sokakları karıştırmak, milletimizin fertlerini birbirine düşürmeye çalıştılar, bu saldırıların hepsini birer birer boşa çıkarmaya çalıştık.”

PARLAMENTOYA KADAR SIZMIŞ OLANLAR…

“Bugün Diyarbakır’da evlatları dağa kaçırılan o analar dimdik duruyorsa bunun bir sebebi var. Çünkü onların da ruh köklerinde bir dinamizm var. Ölümden korkmuyorlar, üzerine üzerine gidiyorlar. Buradan Kandil’e sesleniyorum terör örgütlerinin yanında içinde olan ve onlara siyasi destek olanlara sesleniyorum bu ülkede katil aranıyorsa bunu adresini sormaya gerek yok bunlar biliniyor bunlar ta parlamentoya kadar sızmış olanlar. Kimseyi aldatamazsınız ve sokağa insanları çağırıp ondan sonra Diyarbakır’da 53 evladımızı öldürenleri bu millet unutmuyor unutmayacaktır da. Sonuna kadar bu işin takipçisiyiz. Bunalır bırakamayız biz bırakırsak ebedi alemde şehitlerimiz bize bunun hesabın sorar. Zira bu topraklar rastgele topraklar değil.”

“Bugün BM Genel Kurul toplantıları için Amerika’ya hareket edeceğiz. Ne düşünüyorsak, neye inanıyorsak açıkça ifade edeceğiz.”