Erdoğan Tekirdağ mitinginde Yeni Zelanda'daki katliam görüntülerini yayınladı

Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Tekirdağ'da düzenlediği mitingde konuştu.

Erdoğan Tekirdağ mitinginde Yeni Zelanda'daki katliam görüntülerini yayınladı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Tekirdağ’da düzenlediği mitingde konuştu.

Erdoğan mitingte Yeni Zelanda’da 49 kişinin hayatını kaybettiği katliamın görüntülerini yayınladı. Saldırının görüntüleri sosyal medya platformlarından sakıncalı bulunarak yayından kaldırılmıştı.

Erdoğan’ın açıklamalardan öne çıkan kısımlar şöyle:

“Yeni Zelanda’da Müslümanların hedef alan caninin bile zoruna gitti. Silahını tüm Türk ve Müslüman düşmanlarının isimleriyle süslemiştir. İstanbul’a geleceğiz tüm camileri yıkacağız diye zırvalamış. Be namussuz Yeni Zelanda nere, İstanbul nere? Nasıl oluyor da dünyanın öteki ucundaki bir cani kafası bunca fesatlıkla harekete geçebiliyor.”

“Hepsi bizim şehidimiz hepsi Müslüman… İstanbul’a 40 gün gelmiş. Şimdi bağlantıları araştırılıyor. Yeni Zelanda’dan da bunun hesabının sorulmasını istiyoruz. Bu iyi bir gidiş değil, yarın bunun bedelini Yeni Zelanda da öder. Bugün Türkiye’ye, Erdoğan’a saldırılıyorsa bunun sebebi güçlü Türkiye’dir. Biz adım adım 2023 hedeflerimize yaklaşıyoruz. Önümüze kurulan tüm tuzaklara rağmen bunu yapıyoruz. Yeni Zelanda’daki saldırı ve onun üzerinden mesajlar ilk değildir. ‘Zulüm 1453’te başladı’ diye Geziciler yazmadı mı?”

“Bu işin bir siyasi boyutu var, yanı var. Yan tarafta Sultanahmet’i doldurmayacaksın, ‘Ayasofya’yı dolduralım’ diyeceksin. Bu oyunlara gelmeyelim. Bunların hepsi tezgah. Biz ne zaman neyin nasıl yapılacağını çok iyi biliyoruz. Bu namussuzlar böyle dedi diye biz adım atmayız.”

“Avustralyalı bir senatör var ahlaksız. Bakın saldırıyla ilgili ne diyor. Bunların derdi AK Parti ya da Cumhur ittifakı değildir.”

“Sınırlarımızın dibinde kurulmaya çalışılan terör koridoru da bu senaryonun bir parçasıdır. Avrupa’da her gün vatandaşlarımıza yeni saldırıların haberlerini alıyoruz. Bunların derdi Tayyip Erdoğan değil, bunların derdi AK Parti ve MHP ile kurduğumuz Cumhur İttifakı değil. Bunların derdi doğrudan doğruya Türkiye’dir, Türk milletidir. Bunların derdi Rabia’dır Rabia.”

“Bay Kemal, sen terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu söylemeye ne yetkilisin, ne ehilsin. Sen önce kendini gözden geçir kendini. Zaten sen şu anda teröristlerle berabersin. Teröristlerle kol kolasın. Sen zaten ta Kandil’dekileri, Cudi’dekileri yanına alıp onlarla beraber yürüyüş yapan adamın ta kendisisin. Şu ifadeye bak ya. Terörün kaynağına ümmeti yerleştiren bu adama oy vermenin dahi ne kadar büyük bir vebal olduğunu artık anlayalım. Bu hesabı 31 Mart’ta verecek.”