Erdoğan talimat verdi, 14 kişinin ismi AKP'nin kurucular listesinden çıkarıldı

Erdoğan’ın talimatıyla güncellenip vekillere ve AKP teşkilatına gönderilen listede 68 kişilik kuruldan 6 kişinin istifa ettiği, 4 kişinin ihraç edildiği ve 4 kişinin vefat ettiği bilgisi yer aldı.

Erdoğan talimat verdi, 14 kişinin ismi AKP'nin kurucular listesinden çıkarıldı

Son dönemde AKP ile yollarını ayıran bazı isimlerin kurucular kurulu arasında yer aldığı yönündeki  bilgilerin kamuoyunda yer alması üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan listenin güncellenmesi için kurmaylarına talimat verdi.

Talimat doğrultusunda AKP Genel Merkezi, Kurucular Kurulu listesinin “güncel” halini hazırladı. Listede partiden ihraç edilenler ile yollarını ayıranlar da belirtildi. Listenin güncel hali milletvekillerine ve parti teşkilatlarına gönderildi.

Yeni Şafak‘ta yer alan habere göre, AKP’nin resmi internet sitesinde de listenin güncel hali yer aldı. Kurul içerisinde daha önceden yer alan ama daha sonra istifa eden veya partiden ihraç edilen isimler siteden kaldırıldı.

İSTİFA VE İHRAÇ EDİLENLER

Listede Ali Babacan, İdris Naim Şahin, İsmail Tatlıoğlu, Mehmet Nail Berzek, Mehmet Yaşar Öztürk, Mustafa Öztürk’ün Kuruculardan istifa eden isimler olduğu belirtilirken, Yaşar Yakış, Mehmet Gazioğlu, Fatma Ünsal, Erdal Öner’in ise partiden ihraç edildiğinin altı çizildi.