Erdoğan: Şehir hastaneleriyle beraber Türkiye devrim yaşıyor

Erdoğan, sağlık çalışanları için düzenlenen iftar programında konuştu.

Erdoğan: Şehir hastaneleriyle beraber Türkiye devrim yaşıyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sağlık çalışanları ile yapılan iftar sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan programda şu ifadeleri kullandı:

“Ramazan’ın gelişiyle beraber milletimizin kardeşliği yükseliyor. Oruç ibadeti ise insanın kendi iç muhasebesini yapabilmesi demektir. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki oruç sadece açlık değildir. Oruç insanı bu fani dünyadaki varlık gayesini tefekkür edebilmektir. Kendi evini şehrini ihmal edenler dünya için söz söyleyemezler. O kadar acı manzaralarla karşılaşıyoruz ki bir Müslüman olarak anlamlandırmakta zorlanıyoruz. Öyle hadiselere şahit oluyoruz ki umutlarımız yerini karamsarlığa bırakıyor.

İslam adına hareket ettiğini sana zavallılar. Kan ve gözyaşına boğabiliyor. Diktatörler sırf iktidarı korumak adına hiçbir kural tanımadan ülkelerini enkaz yığınına çeviriyor.

Bir damla petrolü bir damla kandan daha değerli gören karanlık zihniyetin coğrafyamızda yaşanan tüm dramlarda rolü vardır. Dramların tek sorumlusu İslam aleminin iç karartıcı durumunun vebali bize aittir.

1400 yıllık kardeşliğimize önce biz sahip çıkmazsak unutmayalım ki bunu başkaları bizim adımıza yapmayacaktır. Türkiye bu günlere geçmiş hatalarından ders çıkartarak gelmiştir.

Cumhuriyet tarihinde görülmeyen adımları sağlıkta biz gerçekleştirdik. İlçelere varıncaya kadar hastanelerimiz görev yapıyor.”

AVRUPA BURAYA GELMEYE BAŞLADI

Gece yarılarında hastanede sıra numarası kuyruklarına girilen eski Türkiye manzarasına biz son verdik. Hasta ve ölülerin rehin tutulduğu o günlerden bugünlere geldik. Son 17 yılda hastanelerin büyük bölümünü yeniden yaparak hastane sayımızı bin 536’ya çıkardık.

İşte şimdi sağlığa bu kadar önem vermemizin sebebi bu, Avrupa buraya gelmeye başladı. Şehir hastaneleriyle beraber Türkiye devrim yaşıyor. Müjdeyi paylaşmak istiyorum. Bu yıl içerisinde 29 bin 689 yeni çalışanını kamuda istihdam etmek için süreci başlattık. İlk etapta 12 bin sağlık personelinin alımını gerçekleştireceğiz. Şimdiden hayırlı olsun.”