Erdoğan seçime günler kala meydana çıktı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Pazar günkü seçimin diğer tarafında bize Mursi'yi hatırlatanlar var" iddiasında bulundu.

Erdoğan seçime günler kala meydana çıktı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 23 Haziran’da yeniden yapılacak İBB Başkanlığı seçimlerine 5 gün kala İstanbul Sultangazi’de sahaya indi.

Erdoğan’ın ‘toplu açılış töreni’ adı altında yaptığı mitingden ilk konuşmaları şöyle:

-Sultangazi’nin tüm mahallelerindeki, hanelerindeki kardeşlerime sevgilerimi saygılarımı gönderiyorum. En son 30 Mart’ta coşkulu bir mitingle bir araya gelmiştik. Sultangazi 31 Mart seçimlerinde de yüzde 59’luk oy oranı ile ilçe belediye başkanlığı görevinde bizi yalnız bırakmadığını ortaya koymuştur.

“MURSİ’Yİ HATIRLATANLARLA YARIŞACAĞIZ”

Bugün bir konuyu daha sizinle paylaşacağım. Esaretten şehadete yürüyen Mısır halkının seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye Allah’tan rahmet diyorum. 6 yıl sonra mahkemede şehadete yürüdü. Mısır halkına başsağlığı diliyorum. Batı dünyasını esefle kınıyorum. Bize Mursi’yi hatırlatanlarla biz şu anda yarışıyoruz. Pazar günü yapılacak seçimde bir tarafta bizi Mursi’yi hatırlatanlar var diğer tarafta adalete yürüyenler var. Bunun için bu 5 gün çok önemli. Pazar akşamı inşallah zaferle müşerref olacağız. Ve ben şunu diyorum zalimler için yaşasın cehennem. Türkiyeyi ve Türk milletini, 15 Temmuza ve bunca yıldır yaşadığımız hadiselere rağmen hala tanıyamamış olanlara, demokrasinin, milli iradenin, sandığın gücünü bir kez daha göstereceğimize inanıyorum.

“HESABINI VERECEK”

Ordu valimize ‘it’ diyor, ‘it’ demedim diyor, ‘basitleşme dedim’ diyor. Biz ne valimize ‘it’ dedirtiniz ne de polislerimize ‘şerefsizler’ dedirtiriz. Utanmıyor musun ya? Seçimden sonra hesabını soracağız. Herkes yerini haddini bilecek.

Dürüst ol, dürüst. Siyasete dürüstlük yakışır. Biz İstanbul’umuzu bu yalancılara teslim edemeyiz. Kapı kapı dolaşacağız. Telefonlarımız susmayacak. 31 Mart seçimlerinin İstanbul’daki galibi hiç şüpheniz olmasın Cumhur İttifakı’dır, AK Parti’dir.

“ÇALDILAR HUKUKİ DEĞİL AMA SİYASİ”

Beyefendi alınmış. Binali Yıldırım kardeşimin rakibine söylüyorum: ‘Çaldılar’ ifadesi hukuki değildir ama siyasidir. Biz siyasiler birileri bir şeyi çaldıysa çaldı deriz. Hukuk ifadesi usulsüzlüktür. Burada hem usulsüzlük var hem yolsuzluk var. Müsaade edin de bunu söyleyelim. Seçimlerin yenilenmesi kararı hukuki bir sürecin ürünüdür. Biz bağırıp çağırmadık, YSK’ya çete demedik. Bizim edebimizde böyle bir şey yok.

“SURİYELİLERE PARA VERMİYORUZ”

Şimdi bir de şunu söylüyorlar; ‘Bize para vermiyorsunuz, Suriyelilere para veriyorsunuz. Bu yalana sakın aldanmayın. Bu yalan CHP’nin yalanıdır. Biz Suriyelilere maaş bağlamadık. Biz kamplardaki Suriyelilere sağlık yardımı veriyoruz, yiyecek yardımı yapıyoruz. Ama asla onlara maaş bağlama diye bir şey yok. Bu bir yalandır. Biz milletin fakir fukarasına valilikler, kaymakamlıklar vasıtasıyla maaş veriyoruz. Bizim de rahatsızlıklarımız var. Emniyetimiz önlem alıyor. İnşallah kendi topraklarına dönecekler. Bütün ekonomik tuzaklara, askeri güç gösterilerine eyvallah etmeden dimdik yolumuza devam ediyoruz.’