Erdoğan'dan partisine uyarılar: Bencillik, tembellik...

Erdoğan, "Sandıklara sahip çıkma konusundaki en küçük bir zaafiyetin nasıl neticelere yer açacağını hep birlikte gördük. Bencilliklerin, tembelliklerin, içe dönük mücadele anlayışının bizi nerelere götürdüğünü hep birlikte gördük" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan partisine uyarılar: Bencillik, tembellik...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin merkezinde AKP milletvekilleri ile iftar yemeğinde buluştu. İftar yemeği sonrası açıklama yaptı. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

– Milletimize vefa borcumuzu ödeyeceğiz.

– AK Parti bir kadro partisi olarak kurulmuş, bugüne kadar kazandığı başarılara ekip çalışmasıyla ulaşmıştır.

– Hiçbir arkadaşımızı dışlamadan, vefasızlık etmeden sürekli yeni insanlar kazanarak önümüzdeki döneme hazırlanacağız.

– Önümüzdeki kısa vadeli en önemli işimiz yenilenme kararı verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleridir. Bu seçimlerin niçin yenilendiğini milletimize çok iyi anlatmamız gerekiyor.

– Çok ciddi yolsuzluklar yapıldı. Oy sayım ve döküm cetvellerinde Çok ciddi yanlışlar belirledik. 31 Mart seçimlerindeki tek sorun 20 bine yakın usulsüz atanması değil. 694’ü imzasız iken 241’ü tamamen boş 498 eksik dolduruldu. Yine bu cetvellerden 919’da rakam belirtilmemiştir.

– AK Parti olarak biz tüm itiraz sürecini büyükşehir oylarındaki gördüğümüz sorunlar üzerinden devam ettirdik ve sonuca ulaştık. Büyükçekmece’de ise mücadelemiz olumsuz sonuçlandı. Büyükşehir’de seçimin yenilenmesi delillerine ulaşan YSK, Büyükçekme’de böyle bir sonuç çıkarmamıştır.

– Bu izahı tekrar tekrar niçin yapıyorum. Çünkü gerek medyada gerek evlerde hala bu meselenin sağlıklı bir şekilde anlaşılamadığını veya anlanmak istenmediğini görüyorum.

– Hakikatlerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi huyu vardır. İstanbul seçimiyle ilgili hakikatler ortaya çıkmıştır. En yetkili anlatma yöntemi de yüz yüze yapılandır.

– Seçim çalışmalarında sergilenen dağınıklığın, yapılan yanlışlıkların, bencilliklerin, tembelliklerin, içe dönük mücadele anlayışının bizi nerelere getirdiğini de hep birlikte gördük. AK Parti’yi milletin partisi olarak değil de kendi heva ve heveslerinin aracı gibi görenlerin bu çatı altında yeri yoktur. Gerek 24 Haziran, gerek 31 Mart seçimleri, bu bakımdan bize çok kıymetli dersler vermiş, çok önemli fotoğraflar göstermiştir. Türkiye’nin ve Türk milletinin tarihinin en kritik mücadelelerinden birini verdiği dönemde, partimizi zayıf düşürme pahasına kendi ajandalarını öne çıkaranlara izin vermeyeceğiz, vermemeliyiz.

– Şu anda herkes 31 Mart’ı izlediği gibi şimdi de 23 Haziran’ı takip ediyor.

– Niçin Avrupa, niçin ABD İstanbul seçimleriyle bu kadar ilgileniyordu, Amerika’da oy almasına rağmen Trump’ın seçilmesiyle ilgilenmiyor? İstanbul ile neden herkes ilgileniyor? Neden seçimi kazandığı halde oyları çalınan AK Parti’dir. Burada cevap çok basit, oyları çaldılar. Bir tarafta oy çalanlar var, bir tarafta milli iradeye sahip çıkanlar var.

– Seçim tarihine kadar geçecek her günü dolu dolu değerlendireceğiz. Genel kurul günleri Ankara’da diğer günler İstanbul’da çalışmanızı yürütmenizi istiyorum.

– İstanbul 81 vilayetimizin temsilcisinin olduğu bir şehir. Hele hele ilk 22 sıra yoğun nüfusları olan demografik bir yapı. Burada Sivas’tan, Kastamonu’dan, Erzurum’dan, Trabzon’dan kimler varsa burada hepsinin temsilcileri var. 22 vilayet baya yüksek. Çok çalışacağız, çok koşturacağız. Bayram tatiliyle birlikte İstanbul’a yoğunlaşacaksını