Erdoğan seçim programını değiştirdi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 23 Haziran seçimlerine 4 gün kala değişen programında 'toplu açılış' adı altında 4 miting ve ayrıca 'selamlama' turları yer alıyor.

Erdoğan seçim programını değiştirdi

23 Haziran seçimleri öncesi 31 Mart seçimlerinden farklı olarak daha çok Binali Yıldırım’ın öne çıkarıldığı bir kampanya süreci yürüteceği belirtilen AKP’de sandık gününe günler kala program değişti.

Buna göre iktidar partisinde ipleri yine daha çok AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan eline alacak. Erdoğan’ın 4 ilçede ‘toplu açılış’ adı altında miting yaparken 10’a yakın ilçede de ‘selamlama turu’ yapacağı öğrenildi.

AKP’nin revize edilen programını iktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi köşesinde paylaştı. Selvi’nin “İstanbul seçimlerinde ilginç şeyler oluyor” başlıklı yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Haziran’da seçimleri kazanmak için İstanbul’a kamp kurmuş durumda. Önceki gün Erdoğan’ın başkanlığında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda kapsamlı bir toplantı yapıldı. Erdoğan’ın programı yeniden düzenlendi. Erdoğan son hafta seçim kampanyası için meydanlara çıkıyor. İlk başlarda 39 ilçede miting yapması planlanıyordu. Sonra bundan vazgeçildi, program Binali Yıldırım üzerine inşa edildi. Ancak önceki gün yapılan değişiklikle Erdoğan 4 ilçede açılışlara katılıp meydan konuşması yapacak. 10’a yakın ilçede ise otobüsün üzerinde selamlama turu olacak. Tabii meydanda ya da caddelerde toplanan partililere otobüsün üzerinden kısa selamlama konuşması yapılacak. Erdoğan dün Sultangazi’de ilk programını gerçekleştirdi. Sancaktepe ve Küçükçekmece’de açılışlara katılacak. Ancak İstanbul’un Anadolu yakası ve Avrupa yakası eşit olmak üzere 15-20 yerde selamlama yapacak.

Bu programın ikinci ayağında ise Binali Yıldırım yer alıyor. Erdoğan’ın gidemeyeceği Ümraniye, Kâğıthane ve Eyüp başta olmak üzere bazı ilçeleri ise Binali Yıldırım ziyaret edip otobüs üstünde selamlama turu yapacak.”