Erdoğan Sakarya'da konuşuyor: Stratejik ortaklarımız bizi yarı yolda bıraktı, telsizleri susturdular

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'nın Karasu ilçesinde düzenlenen 'BMC Gelecek 50 Yıl Buluşması'nda konuştu.

Erdoğan Sakarya'da konuşuyor: Stratejik ortaklarımız bizi yarı yolda bıraktı, telsizleri susturdular

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’nın Karasu ilçesinde düzenlenen ‘BMC Gelecek 50 Yıl Buluşması’nda konuştu. Konuşmasında ekonomideki duruma değinen Erdoğan ”Stratejik ortaklarımız bizi yarı yolda bıraktılar. Biliyorsunuz muhabere sistemi, çok önemlidir, bu sistemimiz çöktü. Çünkü ortaklarımız telsizleri susturdular.” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:

”Ne dediler, ‘Türkiye battı, bitti, yatırımlar, üretim durdu.’ Hepsine inat yatırımlar da, üretimler de devam ediyor.

”Bu ülkeyi hazmedemeyenler, duruşuna kattlanamayanlar isteseniz de istemeseniz de bu ülke dimdik ayaktadır, öyle de yoluna devam edecektir.”

”Burada Katar-Türkiye işbirliği var. Bu işbirliği kazan-kazan prensibine göre geleceğe yönelik örnek bir adımdır. Türkiye-Katar işbirliği güçlenmeye devam edecektir. Üstesinden gelinen her bir badire iki ülkenin kardeşliğini perçinlemiştir. 15 Temmuz darbe girişiminden ağustos ayında yaşanan kur saldırılarına kadar hemen her konuda Katarlı kardeşlerimizin ülkemizle sergilediği dayanışmayı asla unutmadık, unutmayacağız. Bundan sonra da savunma sanayinden ticarete, turizmden enerjiye kadar Türkiye-Katar iş birliği güçlenmeye devam edecektir.”

“Sadece kardeş ve akraba topluluklar değil 5 asır önce İspanya’dan Museviler de Nazi baskısından kaçan kimi Almanlar da aradığı güveni bu ülkede bulmuştur. Mazlumlar için bir eman yurdu olması için hiç şüphesiz ülkemizin yüce gönüllüğündendir. Bu millet paylaşmanın bereketine, dayanışmanın önemine iman eden bir millettir. 3,5 milyon Suriyeli sığınmacıya kapısını açan bu millettir.”

‘Kendi göbeğimizi keseceğiz’

”Ne olduğumuzu iyi bilelim. Tarih neydi şimdi neyiz. Bugün kan gözyaşı ve çatışmalarla anılan birçok bölge, birçok şehir o yıllarda ilim, ticaret merkezleriydi. Ne zaman devletimizin gücünde bir erime yaşanmış kaderi bizim coğrafyayla olanlardan ateşler… İçinde yaşadığımız çalkantılı dönemde kimi toplumlar parayla emniyet satın alabileceklerine de inanabilir. Ancak bizim tarihi, kültüren sorumlulukları itibariyle böyle bir hakkımız, ihtimalimiz yoktur. Türkiye askeri kapasitesiyle güçlü olmak zorunda. Bilhassa savunma sanayi alanında caydırıcılığımız çok yüksek olmak durumundadır. Onun için yola çıktığımızda savunma sanayideki gücümüz yüzde 20’lerdeydi,şimdi 60’lara kadar ulaştık. Daha da çıkacağız. Bizim caydırıcılığımızın teknoloji ile beraber yüksek seviyelere gelmesi lazım. Bunun için de kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.”

‘Stratejik ortaklarımız bizi yarı yolda bıraktı’

“Stratejik ortaklarımız bizi yarı yolda bıraktılar. Biliyorsunuz muhabere sistemi, çok önemlidir, bu sistemimiz çöktü. Çünkü ortaklarımız telsizleri susturdular. Artık bunlardan kurtuldukça. Artık biz kendi telsizimizi kendimiz kurduk.”

“Şimdi de aynı oyunlar oynanıyor Suriye’de. Şimdi bu oyunları oynayanlar şunu bilmelidir ki kullandıkları enstrümanlar insan olarak söylüyorum yanlış enstrümanlar. Onları aldatıyor bu enstrümanlar ama bizi aldatamayacaklar.

“Neler yaşadı bu ülke be. Türkiye ordusuna yedek parça bile sağlayamadı. Özellikle ABD patentli hiçbir parçanın ülkemize satışına müsaade edilmedi.”

‘Yeniden kenevir ekeceğiz’

”Bize bir zamanlar afyon ekimini yasaklayanlar kendileri cayır cayır afyon ekiyorlardı. Yeniden kenevir ekimi süreci başlatalım çünkü kenevir ekiminin çok farklı alanlarda, çok farklı faydalarının olduğunu da göreceğiz. Şimdi bu süreci başlatacağız.”

‘Tank palet fabrikası özelleştirilmedi, işletme hakkı devredildi’

Tank palet fabrikasında çalışan kardeşlerim başta olmak üzere kimsenin CHP’nin yalanlarına itibar etmediğini biliyorum. Öncelikle fabrikamızın satılması yalanını uydurarak, kesinlikle söz konusu değil. Buna inananlara üzülüyorum. Kusura bakmasınlar Tayyip Erdoğan böyle bir yola bugüne kadar tevessül etmemiştir, bundan sonra da etmez. Bu CHP zihniyeti neyin satılacağını neyin işletmeye alınacağını anlamaz. Burada yapılan iş özelleştirme değildir. İşletme hakkının belirli kısıtlamalar dahilinde BMC’ye devridi