Erdoğan Sakarya'da adayları açıklıyor: Grev grev, CHP belediyeciliği bu

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da belediye başkan adaylarını açıklıyor.

Erdoğan Sakarya'da adayları açıklıyor: Grev grev, CHP belediyeciliği bu

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da belediye başkan adaylarını açıklıyor. Tören de konuşan Erdoğan, ”Askıya çıkan seçmen kütüklerini incelediğimizde, AKP üyelerinden 504 bininin burada akyıtlarının olmadığını gördü.” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamasından öne çıkan kısımlar şöyle:

“Sakarya her dönemde olduğu gibi bu dönemde de bu büyük davanın yükünü omuzlamaya talip olmuştur. Biz de Sakarya’nın yaptığı fedekarlığa karşı diyoruz ki Sakarya en iyi belediyeciliğe layıktır.

“Sadece seçmen kütüklerini sağlam bir şekilde takip ettiğimizde dahi yapacak çok işimizin olduğu ortaya çıkıyor. Askıya çıkan seçmen kütüklerini incelediğimizde, AKP üyelerinden 504 bininin burada kayıtlarının olmadığını gördü. Bir önceki sçeime göre ilçe değiştiren 1,5 milyon kişi içinden 222 bini AKP üyesi. Ayrıca bu seçimde 1 milyon kişi gencimiz ilk defa oy kullanacak. Bu rakamlar Sakarya’da ilk defa oy kullanacak kişi sayısı 12 binden fazla. Şehre yeni gelen seçmen sayısı 16 bin 500 civarında.”

“Seçmen kütüklerinde isimleri yer almayan üyelerimizin  adreslerini bulup kayıtlarını yaptıracaksınız. Adres değiştirerek ilinize, ilçenize gelmiş üyelerinizle hemen irtibat kuracaksınız. Üyeni olmayan vatandaşlarınıza da ‘Hoşgeldin’ ziyaretine gideceksiniz. Yeni oy kullanacak gençlerimizi partimize davet edeceksiniz.”

‘Grev, grev… CHP belediyeciliği bu.’

“Biz gittiğimiz her yerde eserlerimizle konuşuruz, CHP laf. Milletimizle yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı paylaşıyoruz. Bugün Karasu’da dev bir tesisin temellerini attık. Bey Kemal inşallah izlemiştir, izlememişse akşam haberlerinde falan izlesin.”

”CHP belediyeciliğinde nefes alamıyorum, maaşımı alamıyorum, diyor. Grev, grev. CHP belediyeciliği bu. AKP belediyeciliğinde bunların hiçbiri yok.”

”İktidarımız döneminde, yani 16 sene Sakarya’ya toplam 24 katrilyon lira yatırım yaptık. Bunu teşkilat olarak hep anlatmanız lazım, bunu herkes bilmeli. Bay Kemal’in yatırım gibi bir derdi yok zaten.”

”Türkiye’yi eğitim, sağlık, adalet, emniyet temelleri üzerinde yükselttik. Stad yaptık, yetmez, şimdi Sakarya’nın Süper Lig’e çıkması lazım.”

‘Bir Cumhurbaşkanı ittifakı var bir de zillet ittifakı’

”Bir cumhur ittifakı var ve bunun karşısında bir illet, zillet ittifakı var. Bunlara gereken dersi 31 Mart’ta vermemiz lazım.”

”Savunma sanayimizin önemli şirketlerinden BMC’nin Sakarya Karasu’da 10 bin kişiye istihdam sağlayacak, 500 milyonluk yatırımına temel attık. ”BMC’ye Arifiye’deki tank palet fabrikasının işletmesini verdik, BMC buraya 50 milyon dolar yatırım yapacak, tanların en ileri modernizasyonu yapılacak. İşçiler işten çıkarılmayacak, özlük haklarında kayıp olmayacak. İsterlerse daha sonra Karasu’daki fabrikaya geçebilecekler.”

“İnşallah şimdi tanklarımızı yapıyoruz. Bakın 10 bine kadar 2023’te eleman alınacak. Onlarla beraber savunma sanayiimizi çok daha güçlü kılacağız.  ”

“Uzun vadeli bize ne kadar katkı sağladığını gördük. İnsanlı insansız hava araçlarımız, tanklarımız, yazılımlarımız olmasaydı inanın bana bugün bize nefes dahi aldırmazdı.”

“Şayet savunma sanayiinde hedeflerimize ulaşacaksak bunu özel sektörün dinamizmi, açık ruhuyla gerçekleştirmeliyiz. Her fırsatta kurumlarımıza ben herhangi bir konuda bir ürünün ve hizmetin ülkemize tasarımı, üretimi mümkünse gerekirse daha fazla para ve zaman harcayıp yapmalıyız.”

‘Hesabını soracağız’

“Bir takım kurumlarımızın eski hastalıklardan kurtulamadığını duyuyoruz. Hesabını sorumlulardan en kısa zamanda soracağımızdan endişeniz olmasın.”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Sakarya belediye başkan adaylarını da açıkladı. AKP’nin Sakarya adayları şöyle:

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Ekrem Yüce

Adapazarı Belediye Başkan adayı: Mutlu Işıksu

Akyazı Belediye Başkan adayı: Bilal Soykan

Arifiye Belediye Başkan adayı: İsmial Karakuluççu

Erenler Belediye Başkan adayı: Fevzi Kılıç

Ferizli Belediye Başkan adayı: İsmail Gündoğdu

Geyve Belediye Başkan adayı: Murat Kaya

Hendek Belediye Başkan adayı: Ali Kemal Sofu

Karapürçek Belediye Başkan adayı: Orhan Yıldırım

Karasu ​​​Belediye Başkan adayı: İhsak Sarı

Kaynarca Belediye Başkan adayı: Murat Kefli

Kocaali Belediye Başkan adayı: Ahmet Acar

Pamukova Belediye Başkan adayı: Cevat Keser

Sapanca Belediye Başkan adayı: Özcan Özen

Serdivan Belediye Başkan adayı: Yusuf Alemdar

Söğütlü  Belediye Başkan adayı: Koray Oktay Özten

Taraklı  Belediye Başkan adayı: (Cumhur İttifakı adayı) İbrahim Pilavcı