Erdoğan: S-400'de geri adım yok, Patriotlarda adım atabiliriz

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, YSK'nın soruşturma geçiren seçim kurulu başkanlarının 23 Haziran'da da görevlerine devam etmesi kararına ilişkin, "Bir yanlış anlaşılma var. Konu netleşmiş değil." dedi.

Erdoğan: S-400'de geri adım yok, Patriotlarda adım atabiliriz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’da bayram namazı çıkışında kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

YSK’nın seçim kurulu başkanlarıyla ilgili kararı sorulan Erdoğan “Zannediyorum bir yanlış anlaşılma var. Konu netleşmiş değil. Bütün bunlara karşı tedbiren parti olarak YSK’ya itirazımız oldu. Bazıları bunu sandık kurulu diye ifade ediyor, seçim kurullarına yönelik söz konusı. YSK da itirazımız üzerinden kararını verecektir. Temenni ediyorum ki neticesi hayırlı olur. Hakimlerle ilgili konu da karar mercii YSK değildir, hakimlerin bir yerden bir yere gönderilmesi HSK’ya aittir. Ancak bütün bunlarla beraber de bu tür adımların atılması da şüpheye vesile eder. Gerek HSK gerek YSK’nın hassasiyetleri vardır, adımlar atılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Suriye ordusu ve müttefiklerinin İdlib’e yönelik yürüttüğü operasyonlar için “Şu anda Suriye üzerinde, İdlib üzerinde, Münbiç, üzerinde, Fırat’ın doğusu üzerinde ilgi alakası olan malum koridor üzerinde ilgi alakası olan her ülkeyle Türkiye olarak biz görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Hassasiyetlerimiz aynen kararlılıkla devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de devam edecektir. Gerekirse Putin ile görüşme yaparız.” dedi.

Erdoğan Rusya’dan satın alınan S-400 konusunda ise, “Burada bizim yaptığımız bir anlaşma var, kararlılığımız var. Buradan geri adım atmak gibi bir şey söz konusu değil.” diye konuştu. Erdoğan konuyla ilgili açıklamasına devamla “Rusya gibi olumlu bir bu noktada bir teklif gelirse, biz Patriot’lar konusunda adım atabiliriz. Bunu da kendilerine ayrıca söyledik. Fakat Patriot’lar konusunda bize Amerika tarafından maalesef böyle bir S-400’ler gibi olumlu karşı teklif gelmedi.” dedi.