Erdoğan Rusya'da Su-57’yi inceledi

Gazeteci Hakan Çelik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyareti sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile SU-57 savaş uçağını incelediği anların görüntüsünü paylaştı.

Erdoğan Rusya'da Su-57’yi inceledi

Erdoğan’ın Rusya ziyaretinden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, Erdoğan’a tanıtılacak uçaklardan birinin satılıp satılmayacağı sorusunu “Biraz bekleyin” diyerek yanıtlamıştı.

Erdoğan, Rusya ziyareti kapsamında önce  MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı’na katıldı. Fuarın açılış töreninde Putin ile birlikte konuşma yapan Erdoğan’ın  daha sonra baş başa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.

SERİ İMALATTA

Rusya’nın gelecek nesil savaş uçağı olan Su-57’lerin seri imalatı geçen ay başlamıştı. Beşinci nesil olarak adlandırılan uçaktan ilk etapta Rus Hava Kuvvetleri için 76 adet imal edilecek.

İLK PAKET 76 UÇAK

Plana göre bu yıl iki uçağın imalat hattından çıkartılıp teslimat sürecinin tamamlanması hedefleniyor. Rusya üretim hızını iki yıl içinde yükseltmeyi öngörüyor. 76 uçaklık paketin 2028’e kadar teslimatı öngörülüyor.

Rusya uzun bir süredir üretimini tamamladığı 12 adet prototip ile uçağın testlerini tamamlamıştı. Bu denemeler sırasında Su-57’ler üzerinde bazı değişikliklere gidilmişti.