Erdoğan Rize Mitingi'nde: CHP sadece PKK değil, Kıbrıs Rumları'yla da aynı yolda yürüyor

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize mitinginde konuşuyor.

Erdoğan Rize Mitingi'nde: CHP sadece PKK değil, Kıbrıs Rumları'yla da aynı yolda yürüyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize Mitingi’nde konuşması sırasında çoğu şu an tutuklu bulunan HDP’li isimlerin PKK hakkında yaptığı açıklamaları izleterek ”Ey Saadet Partisi sen kimlerle kol kolasın, rahmetli Erbakan kalksa bunlara ne der?” ifadelerinde bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:

“Bay Kemal, sen kimlerle berabersin? Sözde İyi Parti, sen kimlerle berabersin? Ey Saadet Partisi, sen kimlerle berabersin? Ya rahmetli Erbakan kalksa bunlara ne der?”

‘Sırtını İmralı’daki terörist başına dayıyor’

“Ben tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Kardeşlerim, Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge var mı? Yok. 780 bin kilometre ile Türkiye var. Atatürk’ün partisi bunlarla ne işin var? Ah kardeşlerim ah. Ne hallere düştük bakın. Atatürk’ün partisinin bunlarla ne işi var. Bizim arkamızda PKK ve YPG var diyorlar. Hanımefendi bizim arkamızda da halk var hak var. Onlar da İmralı’daki terörist başına sırtını dayıyor. Bunlara 31 Mart’ta gerek batıda, doğu, güneydoğuda gereken dersi inşallah hep beraber vereceğiz. Şu CHP’ye Osmanlı tokadı vurmaya hazır mıyız?”

‘Rize’ye 18 katrilyon yatırım yaptık’

“Son 17 yılda Rize’ye 18 katrilyon yatırım yaptık. Bizden önce gelenlerin böyle bir derdi var mıydı? Rize’mize birçok yatırımları da hayata geçireceğiz. Gençlik merkezleri, spor salonları, futbol sahaları inşa ettik. Sağlıkta toplam 28 tesisi şehrimize kazandırdık. İhtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, engellilerimize ve emeklilerimize 689 milyon lira destek verdi. Rize’ye inşallah bir de inşallah şehir hastanesini inşa edeceğiz. İmar barışı ile 74 bin hemşehrimizin sıkıntısını çözdük.”

‘Biz Ferhat’ız sizler de Şirin’

“Taliplisini bulabilirsek Rize’ye inşallah bir de inşallah şehir hastanesini inşa edeceğiz. İmar barışı ile 74 bin hemşehrimizin sıkıntısını çözdük. Rize’de 20 km bölünmüş yol vardı. Buna 142 km ilave ederek 162 km’ya çıkardık. Durmadık çalıştık. Biz dağları deldik. Biz Ferhat’ız sizler de Şirin. Sizlere ulaştık. Koşmamız lazım. Yapacağımız çok iş var.”

“Acele kamulaştırmaya ilişkin işlemler devam ediyor. Rizeli iş insanlarımıza toplam 1,5 katrilyon destek sağladık. Rize’ye Güneysu’ya, Çayeli’ne, Fındıklı’ya doğalgazı getirdik. Uzun yıllar göç veren Rizemizin nüfusu artmaya başladı. İnşallah önümüzdeki dönemde Rizemizi nice hizmetlerle, eserlerle buluşturacağız. ”

‘İstihdam rekoru kırdık’

”Şimdi de işsizliği dillerine doladılar. Biz cumhuriyet tarihinin istihdam rekorunu kırdık. İş gücüne katılım oranı fevkalade yükseldi. İstihdam başarımızın arkasında istikrar var.”

‘Sadece PKK değil, Kıbrıs Rumlarıyla da aynı yolda’

”CHP bu çalışmalardan rahatsız, ya bulurlarsa diyor. Bulursak biz kazanacağız yav. Akdeniz’deki çalışmalarımızdan rahatsız olan kim varsa hepsinin ekmeğine yağ sürdüler. Bu CHP’nin sadece PKK değil, Kıbrıs Rumları’yla aynı yolda yürüdüğünü gösterir.”

”Rizeliye çaydan bahsetmek ayıptır ama siz iyi bilirsiniz hele hele benim jenerasyonda olan analarım iyi bilir kenevir ekerdik değil mi? Şimdi ben size kenevir bez torbasında birer çay hediye edeceğim. Bizim çayı bu akşam bir için, bize de dua edin.”