Erdoğan radyoda: CHP adayı şimdiden birçok yeri terör örgütüne pazarladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, radyoda yaptığı seçim konuşmasında "CHP adayı bir çok yeri terör örgütüne şimdiden pazarladı" dedi.

Erdoğan radyoda: CHP adayı şimdiden birçok yeri terör örgütüne pazarladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin 23 Haziran seçimleri kapsamında gündüz yaptığı mitingin ardından akşam da radyoda canlı yayında konuşuyor.

Kral FM’de yayınlanan ve aynı 15 ulusal 200 de yerel radyonun canlı yayınladığı programa konuk olan Erdoğan’ın açıklamalarında bu kez Kürt seçmenlerden oy almaya yönelik ‘ılımlı’ mesajları öne çıktı.

‘Ahmet Kaya’ açılımı yapan Erdoğan, “Ailesi isterse Ahmet Kaya’nın mezarının getirilmesi konusunda gereğini yaparız” dedi.

Erdoğan, HDP’ye oy verenlere değil, yöneticilerine ‘terörist’ dediğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu’na yönelik korku pompalayan mesajları da ihmal etmeyen Erdoğan, “Birçok yerlerin CHP’nin adayı tarafından terör örgütüne şimdiden pazarlaması yapılmıştır. Oralara verilmesi sözkonusudur.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

“AHMET KAYA İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ”

“Annem öldükten sonra çok farklı bir dünyayı meydana getirdi. Ne zaman Ahmet Kaya’nın Şafak Türküsü’nü dinlerim, dinlediğim zaman çok duygulanırım. Annemle haşır neşir olmaya başlarım. Fakat Ahmet’e o otelde yaptıkları o hainliği, o ihaneti, o alçaklığı; sanatçıya, sanata, sevgi diye konuşanlar, köşelerinde yazanlar o gece neler yaptıklarını ayrıca hiç mi hiç unutamıyorum. Ve kendi sanatçısına sahip çıkan değil kendi sanatçısını bu ülkeden kovana kadar ellerinden geleni yaptılar. Ne oldu? Ahmet vatan topraklarında değil gurbette durdu. Ben başbakanlığım döneminde o zamanki Kültür Bakanımız vasıtasıyla aslında Ahmet Kaya’nın bir nakli mekan ile kendi topraklarımıza getirilmesini arzu ettim. Ve eşine de haber gönderdim. Yani bugün yine Ahmet Kaya ile ilgili böyle bir imkan olsa, ailesi Ahmet Kaya’nın topraklarımıza getirilmesini kabul etse biz elimizden gelen her şeyi yaparız. Bizim inancımızda buna kabrin taşınması deriz. Böyle bir şeye biz hazırız, bunu yaparız.

“TERÖR ÖRGÜTÜNE PAZARLAMASI YAPILDI”

“Kimler kimlerle iş tutmuş burası çok önemli. İYİ Parti’ye, Saadet’e CHP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Vereceğiniz oy sıradan bir oy değildir, tarihi önemde bir oydur. Birçok yerlerin CHP’nin adayı tarafından terör örgütüne şimdiden pazarlaması yapılmıştır. Oralara verilmesi sözkonusudur.”

“SEÇMENLERE TERÖRİST DEMEM”

Benim eleştirim teröre bulaşmış olan yöneticileredir. HDP’nin başındaki yöneticilerin dağ ile nasıl iş tuttuğunu biliyoruz değil mi?Demirtaş cezaevinde niye duruyor? Hiç suç işlemediği için mi duruyor? Ben oraya oy veren vatandaşlarıma suçları sabit olmadıkça terörist diyemem. Ama bunların lider kadrolarının teröristlerle el ele kol kola olduklarına dair elimizde belgeler olduğu için bunları rahatlıkla söylerim.

‘SEÇİLİRSE GÖREVDEN ALINABİLİR’ MESAJI

(‘Seçilsen bile bu makama gelemezsin’ cümlesine üzerine)

Sen bu ülkenin valisine ‘it’ diyemezsin. Ordu valimiz bu hakareti yargıya götürecek. Polislerimiz hakeza. Bu konuda yargının vereceği kararı bilemem. Ama yargının vereceği karar önünü kesebilir.

SANATÇILARA ÇOK KIRGINIM

(İptal kararı sonrası İmamoğlu’na destek olan ünlüler üzerine)

Sanatçı sanatıyla konuşmalıdır. Siyasete bu denli bulaşmamalıdır. Çok açık net tavır koydular. Bir kısmı biliyorsunuz haklarını savunduğum insanlar. Bunların kalıp böyle birşey yapmaları bizi ciddi manada üzdü. Böyle hayati bir seçim öncesinde nasıl yaparsınız? Biliyorsunuz Gezi’de de bunlardan bazıları böyle şeyleri yaptılar. Biz bu ülkede hizmetkar olacağız, sen bizim kalkıp sanatçı olarak karşımıza dikileceksin. Biz bunlar için çalışırken karşımıza dikildiğiniz zaman biz de burada tavrımız koymak durumundayız.