Erdoğan partisinin kampının kapanış konuşmasını yaptı

Partisinin Kızılcahamam'da gerçekleştirilen 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin 82 milyon Türkiye vatandaşının umut kapısı olduğunu söyledi. Erdoğan: Hiç kimsenin şahsi ajandası, AKP'nin misyonunun önüne geçemeyeceğini vurguladı.

Erdoğan partisinin kampının kapanış konuşmasını yaptı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara Kızılcahamam’da düzenlediği parti kampının kapanış konuşmasını yapıyor.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“AK Parti kadroları olarak milletimiz karşısındaki sorumluluklarımızla ilgili hatırlatmalar yapacağım. İstişare geleneği inancımızın ve kültürümüzün en önemli hasletlerinden biridir.

Ekonomi, güvenlikle birlikte önümüzdeki dönemde de önceliklerimiz arasında yer alacaktır.

15 Temmuz darbe girişiminin amacı sadece yönetimi ele geçirmek değildi. Ekonomimiz de sabote edildi.”

‘Ekonomik teröre teslim olmadık, olmayacağız’

“Gezi olaylarına kadar ekonomimizi çok iyi bir yere taşımıştık.

Son olarak geçtiğimiz Ağustos’ta ekonomimizi çökertmeye yönelik bir saldırıya uğradık

Ülkemize dayatılan kur, faiz, enflasyon şer üçgenine karşı nasıl davranmamız gerektiğini gördük.

Sınırlarımıza atılan füzeler ile ekonomimize yapılan saldırılar da aynıdır.

Ekonomik teröre teslim olmadık, olmayacağız. Silahlı teröre nasıl teslim olmadıysak ekonomik teröre de teslim olmadık, olmayacağız. Kritik virajları inşallah geride bıraktık.

Önümüzde seçim gerilimi yaşamayacağımız 4 yılı aşkın bir süre bulunuyor. İhtiyacımız olan yapısal dönüşümleri birer birer hayata geçirmekte kararlıyız. Vatandaşlarımızı rahatlatacak adımları attıkça, başımızdaki kara bulutların dağılacağına inanıyoruz.

‘Ya olacağız, ya öleceğiz’

Geçtiğimiz zorlu sınamalar bize büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa davasından asla taviz veremeyeceğimizi tekrar hatırlatmıştır. Bir kez daha gördük ki ya olacağız ya öleceğiz, bunun başka yolu yok.

Ticaret erbabımızdan bir ricada bulunmak istiyorum. Onları Corc, Hans buralara getirmedi. Onları bu millet buralara getirdi. Şu anda bu ülkeyi biz yönetiyoruz. Biz yatırımcımızın girişimcimizin karşısında değiliz. Ama bu ülkenin karşısında olanlar bilsin ki bizi karşılarında bulurlar. Kalkıp da fırsatçılığa girişirlerse kusura bakmasınlar biz milletimizin yanında yer almaya mecburuz.

Filanca yabancı finans kurumu şöyle diyormuş, filanca devlet ülkemize şaşı bakıyormuş, filanca kesim saçma sapan yollara tevessül ediyormuş… Bunların hiçbirinin zerre kadar kıymeti yoktur. Asıl olan ülke ve millet olarak bizim ne istediğimiz, ne yaptığımız, nereye varmak istediğimizdir.Biz ekonomide buz dağı gibiyiz. Görünmeyen kısım görünen kısımdan daha büyüktür.

Ülkede yatırımcımızın, girişimcimizin karşısında değiliz ama milletin karşısında olan bilsin ki, karşısında oluruz.

Diğer ittifaka oy veren vatandaşlarımıza kızmıyoruz. Biz neden onların gönüllerine giremediğimizin muhasebesini yapmalıyız. CHP yönetimi başkadır, onlara oy veren vatandaşlarımız başkadır.

Çubuk’taki o vatandaşlarım zaten yaralı onları taciz edeceksin. Ardahan’daki yolculukta teröristlerin saldırısına uğramışsın onlarla eş duruma getireceksin. Kol kola gezdiklerin sana saldırdı başkası saldırmadı.

Biz kimseyi linç etmiyoruz şehitlerimizin aziz hatıralarını savunuyoruz. CHP kafası “biz sırtımızı PKK’ya dayıyoruz” diyen partiyle ittifak yapan sanki kendileri değilmiş gibi Kuvayı Milliye’den dem vuruyor.

Bunu ben demiyorum bunu Kandil’deki adam diyor. Ne diyor “biz CHP ile ittifak yapacağız” diyor.

Yalanlar üzerine kampanya yürütmek CHP’nin işi. Sırtımızı YPG’ye dayıyoruz diyenlerle seçimlerde ittifak yapan da, ‘birlikte iyi salladık’ diyen de onlar.

‘Linç kampanyası söz konusu olduğunda kimse CHP’nin eline su dökemez’

Birileri ısrarla 2023 hedeflerimizi bir hayal, bir serap gibi göstermeye çalışıyor. Halbuki biz hep birlikte bu hedeflere inanıp çalışırsak 2023’te çok daha ötesine geçmemiz mümkündür.

Türkiye’de özellikle yerli ve milli olan her şeye yönelik linç kampanyası söz konusu olduğunda kimse CHP’nin eline su dökemez.”

Erdoğan seçim öncesi kaldığı yerden şöyle devam etti:

“Biz bu Gezicileri iyi tanırız. 8 Mart’ta kadınlar gününde ezanı ıslıklayanları iyi tanırız.

Ezan okunurken düdük öttürenleri iyi tanırız. Bu çarpık zihniyetten de kurtarma mücadelesidir. Biz bu partilerin yönetimleri siyaset zemininde mücadele ederiz.”

‘Dikey mimariye müsaade yok’

“Dikey mimariye müsaade yok, yatay mimari. Bunlar vatandaşın, halkın hakkına tecavüzdür. Hiç tereddüt etme, yık. Tüm belediye başkanlarıma bu konuda hassas olmalarını rica ediyorum, yıkacaksınız. İçimizde bundan rahatsız olanlar olabilir. Yerel mimari başta olmak üzere adımlarımızı buna göre atmalıyız. Şehirlerin yapılanmasında bunlara dikkat etmemiz gerekiyor.”

‘Başarı sırasına göre tüm illerimizi dolaşma azmindeyim’

“Elim kirlenir diye el sıkmayan bir belediye başkan adayımız varsa kaybeder ve kaybetti. Siz belediye başkanlarımız el de sıkacaksınız vatandaşlarımızla da kucaklaşacaksınız. Gerek partide gerek yönetimde, bizimle birlikte yol yürüyen her bir arkadaşımızın milletimizin tamamına karşı sorumlu olduğunun bilinciyle hareket etmesi gerekiyor. Arkadaşlar kimlerle oturuyorsunuz kalkıyorsunuz buna da çok dikkat etmeniz lazım. Vatandaşa karşı etrafımızda etten duvar örülmesine asla izin vermeyeceğiz. Hiç kimsenin şahsi ajandası, Türkiye’nin ve artık kaderi ülkemizle bütünleşmiş olan AK Parti’nin misyonunun önüne geçemez. Kendisini ülkesinden ve partisinden büyük görerek bu yolda yürümeye kalkanlar zaten baştan kaybetmiştir. Böylelerinin Türkiye’ye ve AK Parti’ye kaybettirmesine de izin veremeyiz.

Kendisine tanınan fırsatı, verilen imkanı kullanamayanlar nöbeti devretmeyi kabullenmek zorundadırlar.”

‘Safralardan kurtulduğumuz için rahat olalım’

“Son yıllarda üst üste yaşadığımız seçimler sebebiyle milletimiz ve siyaset biraz yoruldu. Önümüzdeki bu uzun dönemi tamamen icraata odaklı değerlendirmeliyiz. Ramazan’dan sonra başarı sırasına göre tüm illerimizi dolaşacağım. Bu bir teşekkür ziyaretidir.

Ne dışarıdan ülkemize yönelen ekonomik ve siyasi saldırılar ne de içeride ekilmek istenen fitne tohumları bizi gerçek gündemimizden kopartamayacaktır.

Aday yapılmadığı için istifa edip kimisi bağımsız, kimisi başka partiden gidip aday olmuşlardır, seçimi de kazanmıştır, kazanabilir. Bunlar bizi de üzmesin. Şimdi bundan sonra onlar kendi dertlerine baksınlar, biz bu tür safralardan kurtulduğumuz için rahat olalım.”

“Millete en iyi hizmeti kim yapıyorsa onunla yola devam etmek, ülkenin ve partimizin yöneticisi olarak bizim görevimizdir. Ramazandan sonra başarı sırasına göre tüm illerimizi dolaşma azmindeyim ve dolaşacağım. Bu bir teşekkür ziyaretidir. Milletimizin bunca yıldır hükümette ve belediyelerde AK Parti’den umudunu kesmemiş olmasının sebebi kendi kendimizi yenileme becerimizdir.”