Erdoğan 'özel dosya'ları açmaya hazırlanıyor

Erdoğan'ın 'yeni parti' kurma çalışması yürüttüğü belirtilen eski yol arkadaşlarına karşı bazı 'özel dosya'ları deşifre edeceği belirtiliyor...

Erdoğan 'özel dosya'ları açmaya hazırlanıyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta partisinin 18. yaş etkinliğinde “Hafıza kayıtlarımızın içinde olanları da vakti geldiğinde milletimizle paylaşacağımızı şimdiden burada söylüyorum. Bu kayıtların içerisinde çok şeyler var. Kim kimdir, bunları milletimizin bilmesi lazım. Bilmesi lazım ki yanlış istikamette gitmesin” demişti.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın bu sözlerini değerlendirdi. “Bu mesajın satır aralarının iyi okunması gerekiyor.” diyen Selvi şu ifadeleri kullandı:

“11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Erdoğan’ın uzun süre kader birliği ettiği isimler. Belli ki Erdoğan bazı özel dosyaları açacak, bazı ilişkileri deşifre edecek. Şimdiye kadar hep onlar konuştu ama Erdoğan henüz konuşmadı derken bunu kastediyordum. Bu başlığı kapatmadan önce sadece şunu söyleyeyim, önümüzdeki dönemde Erdoğan’ın tek gündemi kurulacak olan yeni partiler olacak.”