Erdoğan: Azgın azınlığa izin veremeyiz

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 23 Haziran seçimleri öncesi 'Milli Görüş'çülerle yaptığı buluşmada ""Keşke dememek, eyvah dememek, ömür boyu yüreğimizi yakacak nedamet duygusu yaşamamak için  önümüzde sadece 5 günümüz var" diyerek destek istedi.

Erdoğan: Azgın azınlığa izin veremeyiz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen ‘94 ruhuyla Cihannüma ve Kadim Dostlar Buluşması’ programında konuştu.

Haliç Kongre Merkezi’nde yaptığı konuşmasında, kendisinin İBB Başkanı olduğu 1994 yerel seçimlerini hatırlatan Erdoğan “1994 senesi siyasi tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Türk Siyasi tarihi açısından da bir kırılmadır.” dedi. AKP lideri, belediyecilikte kazandıkları “başarı”larla İstanbul’da sessiz bir devrime imza attıklarını öne sürdü.

CHP adayı Ekrem İmamoğlu’na yüklenen Erdoğan, “Ordu’da bu milletin, devletin valisine ne diyor, ‘it’ diyor. Bu nasıl kucaklama ya? Benim milletimden, başta Ordu Valimiz olmak üzere özür dilemedikçe böyle bir adaylığa bırakın layık olmak, böyle bir makama gelemez” dedi.

“İstanbul’da CHP zihniyetine geçildiğinde, asıl değişecek olan İstanbul’a bakış, tarih ve kültür anlayışı olacaktır.” diyen Erdoğan, “Milletin inancıyla, İstanbul’un tarihiyle kavgalı azgın azınlığın bu şehrin dokusunu, kadim karakterini bozmasına izin veremeyiz. İstanbul’a yapılacak en büyük kötülük gezi olaylarında gördüğümüz gibi CHP zihniyetinin bu şehre çökmesi olacaktır. ” ifadelerini kullandı.

Son pişmanlığın fayda vermeyeceğini söyleyen AKP’li Cumhurbaşkanı, “Keşke dememek, eyvah dememek, ömür boyu yüreğimizi yakacak nedamet duygusu yaşamamak için önümüzde sadece 5 günümüz var” diyerek destek istedi.

Erdoğan’ın bugünkü buluşmasına ilişkin Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde şu bilgileri vermişti:

“Erdoğan bugün de Haliç Kongre Merkezi’nde Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun organize ettiği “dostlar buluşması”nda ağırlığı eski Refah Partisi ve Milli Selamet yıllarına uzanan dostlukları olan isimlerle bir araya gelecek. Bu isimler sadece Erdoğan’ın dostları değil, aynı zamanda ilçe başkanlığı, parti yöneticiliği gibi görevler yapmış kanaat önderlerinden oluşuyor. Bunların son hafta bulundukları bölgelerde AK Parti’nin seçim çalışmasına destek vermesi amaçlanıyor. Tabii dikkat etmişsinizdir, ağırlık Millî Görüş çizgisi. Elbette ki buradaki hedef Saadet Partisi oylarıyla muhafazakâr Kürt seçmeni kazanmak.”