Erdoğan, ODTÜ'yü rahat bırakmıyor

Erdoğan'ın ODTÜ'ye ziyareti yalnızca okulda düzenlenmesi planlanan öğrenci etkinlik ve konferanslarının değil, akademik takvimin dahi ötelenmesine sebep oldu.

Erdoğan, ODTÜ'yü rahat bırakmıyor

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ), Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılması planlanan “Bilim Konferansı”, “salonun tadilata gireceği” gerekçesiyle ODTÜ Rektörlüğü tarafından iptal edilmişti, gerçek kısa sürede ortaya çıktı, aynı tarihlerde, aynı salonda, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, ‘ODTÜ TEKNOKENT Bilişim İnovasyon Merkezi’nin açılış törenine katılacak olması sebebiyle konferansın iptal edildiği anlaşıldı.

Erdoğan’ın ODTÜ’ye ‘ziyareti’ yalnızca okulda düzenlenmesi planlanan öğrenci etkinlik ve konferanslarının değil, akademik takvimin dahi ötelenmesine sebep oldu.

ODTÜ Rektörlüğü, bir hafta önce öğrencilerine ve akademisyenlerine attığı bir e-posta ile, önceden açıklanan akademik takvim gereği 6-8 Şubat’ta yapılması duyurulan ders seçimlerinin ve danışman onaylarının da 11-12 Şubat’a ertelendiğini, ‘hiçbir gerekçe göstermeden’ duyurmuştu.

Rektörlük, 9-10 Şubat’ta ODTÜ Kültür Kongre Merkezi’nde (KKM) yapılması planlanan 13. Aykut Kence Evrim Konferansı’nın da iptalini, ‘söz konusu salonda gerçekleşemeyeceği’ şeklinde konferansın düzenleyicisi ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu’na iletti. Kongre merkezinin tadilata gireceği gerekçesinin kısa sürede gerçek olmadığı ortaya çıktı, üniversite içinde asılan afişlerde, aynı tarihlerde Erdoğan’ın aynı salonda bir etkinliğe katılacağı görüldü.

ODTÜ Teknokent’te bulunan firmalara da, Rektör Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök’ün imzasıyla, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek olan ‘ODTÜ TEKNOKENT Bilişim İnovasyon Merkezi’ açılış törenini onurlandırmanızı dilerim” yazılı afişler asıldı. Duyuruları yapılan Erdoğan’lı törenin, 6 Şubat Çarşamba günü, saat 13.30’da tadilat gerekçesiyle iptal ettirilen Aykut Kence Evrim Konferansı’nın düzenleneceği salonda yapılacak olması ve ötelenen ders kayıt tarihinden dolayı öğrencilerin okulda olmayacağı zamanda gerçekleştirilmesi dikkat çekti.