Erdoğan: Müteahhitler 'Yüzde 60'ı alır seni kapının önüne koyarım' diyormuş, ben komşunuzum bunları bana bildirin

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm nedeniyle mağdur olanlara "Böyle bir durum olduğunda ben komşunuzum bana bildirin." dedi.

Erdoğan: Müteahhitler 'Yüzde 60'ı alır seni kapının önüne koyarım' diyormuş, ben komşunuzum bunları bana bildirin

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Üsküdar’da Ekşioğlu Grubu’nun yaptırdığı Harun Ekşi Cami’nin açılışında konuştu.

Erdoğan, bölgede kentsel dönüşüm yağması nedeniyle inşaat firmalarının elinde mağdur olan vatandaşlara seslenip “Ben komşunuzum bana bildirin” dedi.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

“Kentsel dönüşümde müteahhidi değil bizim söylediklerimizi dinleyin. Her şey gönüllük esasına dayalıdır. Zorla kentsel dönüşüm adımımız yok. Bazı müteahhitler diyormuş ki, ben yüzde 60’ı alırım sonra da seni kapının önüne koyarım. Onun dediği geçerli değil ki. Siz cumhurbaşkanını dinlemiyorsunuz, müteahhiti dinliyorsunuz. Sen evini müteahhide vermek zorunda değilsin ki. Böyle bir durum olursa muhtara bildirin, ben komşunuzum bana bildirin. Bizim derdimiz burayı en güzel nasıl yapabiliriz. Allah göstermesin yarın bir gün buralarda bir deprem olursa, bundan sonra hazmedemeyeceğimiz bir sonuç olursa ne yaparsınız? Bana ah edersiniz. Bu binaları uygun şekilde dönüştürmedim diye.”