'Erdoğan Müslüman Kardeşler'i kucaklıyor'

Erdoğan, Avrupa Birliği'nin Arap Birliği ile Mısır'da zirve düzenlemesini, Mısır'da yapılan idamları gerekçe göstererek eleştirmiş, Sisi aleyhinde konuşmuş ve Avrupa Birliği'ni 'idam' konusunda samimi bulmadığını ifade etmişti..

'Erdoğan Müslüman Kardeşler'i kucaklıyor'

Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmet Hafız, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Sisi aleyhinde ve Müslüman Kardeşler lehinde konuşmalarını ‘Erdoğan, terörist Müslüman Kardeşler’i kucaklıyor’ diye yorumladı.

Mısır’da düzenlenen Avrupa Birliği-Arap Birliği Zirvesi ardından gerilimi tırmanan Türkiye-Mısır ilişkilerinde Mısır’dan sert bir Erdoğan açıklaması geldi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmet Hafız yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es Sisi hakkında konuşurken “kinini açıkça ortaya koyduğunu” iddialarına yer verirken; “Dahası terörist Müslüman Kardeşler grubunu kucaklamaya devam ediyor” ifadesini de kullandı.

Hafız, Türkiye’de “70 bin siyasi mahkum, 175 tutuklu gazeteci” bulunduğunu, bunların yanı sıra “130 bin kişinin işten çıkarıldığını” belirterek “Bu rakamlar da Türk Cumhurbaşkanı’nın sözlerinin inanılırlığını ortadan kaldırıyor” diye konuştu.

Erdoğan, Avrupa Birliği’nin Arap Birliği ile Mısır’da zirve düzenlemesini, Mısır’da yapılan idamları gerekçe göstererek eleştirmiş, Sisi aleyhinde konuşmuş ve Avrupa Birliği’ni ‘idam’ konusunda samimi bulmadığını ifade etmişti..

Erdoğan, dün katıldığı bir televizyon programında da, ‘Dünyada darbecilere karşı olduğunu söyleyenlerin Muhammed Mursi’yi darbe ile indiren Sisi’ye karşı bir tavır koymadığını tam aksine Sisi’yi kırmızı halılarla karşıladıklarını’ ifade etmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, “Tüm AB liderliğinin gidip de Sisi ile aynı yerde olması çifte standarttır, ikiyüzlülüktür” açıklamasında bulunmuştu.