Erdoğan, MÜSİAD Genel Merkez binası açılışında konuşuyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD’ın Genel Merkez Binası'nın açılışında konuşuyor.

Erdoğan, MÜSİAD Genel Merkez binası açılışında konuşuyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakırköy’de bulunan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 25. Olağan Genel Kurul ve Genel Merkez binasının resmi açılış törenine katıldı.

Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:

”MÜSİAD, verdiğimiz her mücadelede yanımızda yer alarak milli ve yerli duruşunu da göstermiştir. MÜSİAD ülkemizin öncü ticaret kuruluşlarından biri haline gelmiştir. Özellikle KOBİ’lerimiz için MÜSİAD tam anlamıyla bir amiral gemisi rolü üstleniyor.”

”Devletle sermaye arasında köprü olan MÜSİAD yanımıza durmasıyla da milli ve yerli oluşunu göstermiştir. Bunun en önemli örneği de 15 Temmuz olayıdır. 15 Temmuz’da beraberce dayanışma içerisinde verilen mücadele asla unutulamaz.
Siyaset mühendisliği, toplum ve diplomasi mühendisliği, hatta terör mühendisliği sonuç vermeyince birliğimizi hedef aldılar. ”

”Buradan bir kez daha ilan ediyorum. Biz hiçbir zaman milletin iradesinin üzerinde bir irade tanımadık tanımayacağız. Milletin iradesine sahip çıkmak için seçim sonuçlarını yakından takip ediyoruz.”

‘YSK BAŞKANI NASIL OLUR DA BENİ TEHDİT EDERSİNİZ DEMİYOR’

”Bütün çabamız usulsüzlüklerle yolsuzluklarla, evet bir 31 Mart’ı kurban etmek istiyoruz. Bakıyorsunuz ana muhalefetin temsilcileri ne diyorlar, kime diyorlar? YSK’ya diyorlar. Kızılay’a çıkamazsınız diyorlar. Tehdit ediyorlar. Bırakın bu şekilde bir uyarıyı imada dahi bulunamazsınız der Anayasa’nın 138. maddesi. Şu anda YSK’nın sayın başkanı kendilerine yapılan bu tehdit karşısında şu ana kadar niçin acaba yazılı bir açıklama yapmak üzere ‘Siz nasıl olur da beni tehdit edersiniz’ demiyor? ”

‘VATANDAŞIM SEÇİM YENİLENMELİ DİYOR’

”İstanbul ve Ankara’da seçimler yapılmıştır. Biz Ankara’da itiraz yapmadık. İstanbul’da hileler ve yolsuzluklar var. Ben halkımın oyunun arkasını takip etmek onun sonucunu kovalamak zorundayım. 28 binden 13 bine kadar bu sayımlarda oylar düşüyorsa burada yolsuzluğun olduğu apaçık ortadayken bunu kovalamayalım mı? Vatandaşım bana şunu söylüyor; bu seçim yenilenmeli.”

”Çok açık net, memur noktasında sandıkta memur değil de bankadaki sözleşmeli işçiler o sandıklarda görevlendirilirse bunun üzerinde hâlâ niye düşünüyoruz. Peki ne diyorlar, bunu bizden kaymakamlar istedi, eğer kaymakam böyle bir yanlış yaptıysa sen bu yanlışı uygulamak ve bu yanlışa hak vermek zorunda değilsin. Yasa 657 diyor bunlar 657 değil bankada çalışan işçi.”

‘BİZİM HAYATIMIZ VESAYETLE MÜCADELE İLE GEÇTİ’

”Bizim hayatımız desteğini milletten almayan vesayetle mücadele ile geçmiştir. Her şey ortada. Zaten İstanbullu 39 ilçenin 25 tanesini bize verdi. Çoğunluk belediye meclis üyesi bize verildi.”

‘GİDELİM MİLLETE NE KARAR VERİYORSA BAŞIMIZ ÜSTÜNE’

”Bu yolsuzluğun ortadan kaldırılması ve hem YSK’yı aklayacaktır hem de milletimizin gönlü ferah hale gelecektir. Burada bir şaibe var. Bu açık ortada. Yolsuzluk var açık ortada. Gidelim millete, milli irade nasıl bir karar veriyorsa başımız gözümüz üstüne deriz onu kabulleniriz. Olay bu kadar basit.”

‘BU MESELE BEKA MESELESİ’

”Bu mesele beka meselesidir. Kandil’den nasıl talimatlar verildiğini gördünüz. Böyle bir beka meselesi ortadayken buna karşı biz sessiz mi kalacağız. Böyle kolay kabul edilebilir bir şey değil. İstiklal Marşımızı okumaktan çekinenler bu ülkede beka meselesinin taklitçileri değil de nedir? Bunun HDP’de olmasına alıştık ama CHP’de de artık aynısı oluyor. İşte CHP’nin Adalar’da ki adayı… İstiklal Marşımızın karşısında dahi duruşu olanlar. Allah’ın izniyle bir bedel ödeyecek 31 Mart seçimlerinin sonuçları üzerinden yeni hayaller kuruyorlar.”

‘BAHÇELİ İLE KARARLILIKLA YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ’

”Cumhur İttifakı üzerinde spekülasyona girmek isteyenlere de sesleniyorum. Boşuna uğraşmayın. Siz bizim ittifakımızı bozamayacaksınız. Biz Sayın Bahçeli ile bundan sonra da aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.”

‘ÇARŞIDAKİ PAZARDAKİ SIKINTILARI ÇOK İYİ BİLYORUM’

”Enflasyonda tüketici fiyatlarında düşüş eğilimi malum sürüyor. Üretici fiyatlarını dizginlemeye başladık. Çarşıdaki, pazardaki, mutfaktaki sıkıntıları çok iyi biliyorum. Bu sıkıntıları önceliklerimizin en başına aldık. Milletimizin seçim değil geçim derdinde olduğu şuuruyla çalışıyoruz.”