'Erdoğan miting yapmayacak'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 23 Haziran seçimleri için İstanbul'da miting yapmayacağı, bunun yerine Binali Yıldırım'ın sahada olacağı öğrenildi.

'Erdoğan miting yapmayacak'

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı tatilini İstanbul’da geçirirken tatil sonrasında ise mesailerini İstanbul’dan çok Ankara’da gerçekleştirmeye karar verdi.

Milliyet gazetesinden Kıvanç El’in haberine göre, Erdoğan’ın kurmaylarıyla birlikte seçime kadar taslak programını belirlerken önümüzdeki hafta başında İstanbul’daki seçim toplantısı dışında toplantı konulmadı.

Daha önce 39 ilçede 39 miting yapacağı öne sürülen Erdoğan’ın seçime kadar İstanbul’da miting yapması ise beklenmiyor. AKP kurmayları ise, Erdoğan’dan bağımsız olarak seçim çalışmalarına daha da yoğunlaştırarak devam edecek. Binali Yıldırım’ın yanı sıra bazı bakanlar ile AKP yönetimi sahada yoğun çalışmada olacak.

Erdoğan, yarın itibarıyla Ankara’ya gelecek ve programlarına Ankara’dan devam edecek. Erdoğan hafta başında seçim toplantısı için İstanbul’a gidecek ve döndükten sonra da son haftayı Ankara’da geçirecek.

Haberde Erdoğan’ın Ankara’da yoğun programları olacağı kaydedildi. Erdoğan’ın ayrıca önümüzdeki hafta ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu da Saray’da ağırlayacağı belirtildi.

YILDIRIM’IN 15 KISA FİLMİ ÇEKİLDİ

AKP’ye yakın Türkiye gazetesinde yayınlanan haberde ise Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım’ın birkaç ilçede miting yapması ve mitinglerine seçime bir hafta kala başlamasının planlandığı belirtildi.

AKP’nin, yüz yüze görüşmeler ve vaatler üzerine bir kampanya süreci yürüttüğü belirtilen haberde, Yıldırım’ın bu kapsamda 15 başlıkta kısa filmler çektiği ve vaatlerini kendi sesiyle vatandaşa anlattığı ifade edildi.