Erdoğan: Milletimi patlıcan, domates, patates, biberle mi aldatacaksınız?

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kağıthane mitinginde "Milletimi patlıcan, domates, patates, biber bunlarla mı aldatacaksınız?" dedi, Çanakkale Savaşı'nı dönemini hatırlattı.

Erdoğan: Milletimi patlıcan, domates, patates, biberle mi aldatacaksınız?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde bugün İstanbul’da son “miting turu”nu yaptı.

Erdoğan,Avrupa yakasının toplam 6 ilçesinde düzenlediği mitinglerinin ilk ayağı olan Kağıthane’deki konuşmasında ekonomi ve Suriye gündemine ilişkin ifadeleri öne çıktı.

“Seçimler bahanesiyle ülkemize yönelik bu saldırılarda görülen artışın gayesi, 2023 hedeflerimizle somutlaştırdığımız o büyük, güçlü ve müreffeh Türkiye yolunu kapatmaktır. Bunu başaramadılar.” diyen Erdoğan “Ne dediler? ‘Domates, patates, patlıcan.’ Bunlarla bu işin ne alakası var? Milletimi patlıcan, domates, patates, biber bunlarla mı aldatacaksınız? Bu millet ‘Çanakkale geçilmez’ dediği zaman bir tas çorbaya talim etmiştir. ” ifadelerini kullandı.

AKP lideri, “Bay Kemal de zannediyor ki bunları söylersem bu milleti aldatırım. Bu ülkede ne patlıcan ne patates ne domates sıkıntısı var. Ne oldu? Hemen biz tanzim satışları kurduk. Bir anda fiyatlar yüzde 50 düştü. Şu anda bunlar gündem de mi? Olay bu kadar basit.” iddiasında bulundu.

Erdoğan, Suriye gündemine ilişkin de “Bu ülkenin güney sınırlarını terör koridoruyla kapatmaya çalışanlar, asla buna fırsat bulamayacaklar. Gereken dersi bunlara her an verdik, veriyoruz ve vereceğiz. Seçimden sonra ilk iş Suriye meselesini mümkün olursa masada değil, sahada mutlaka çözeceğiz. Durmak yok.” dedi.