'Erdoğan Bodrum'da kaçak projeleri helikopteriyle izledi' iddiası

Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu kararıyla verilen özel izinle inşasına başlanan ve kaçak yapı olduğu için şikayet üzerine mühürlenen yapıyı gezmesi tepkilere yol açtı.

'Erdoğan Bodrum'da kaçak projeleri helikopteriyle izledi' iddiası

Bayram tatili için Muğla Marmaris’te bulunan Erdoğan’ın, 150 dönüm arazi üzerinde yer alan Besa AŞ’ye ait ‘kaçak’ yapıyı incelediği iddia edildi. Erdoğan’ın helikopterle izlediği inşaata Bakanlar Kurulu’nun izniyle başlanmış, ancak kaçak yapı olduğu şikayeti üzerine yapı mühürlenmişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, güzergahında olmadığı halde mühürlenen Besa AŞ’ye ait projeleri helikopterden inceledi. Erdoğan’ın helikopterle bölgeyi inceleme görüntüleri sosyal medyada da paylaşıldı.

Erdoğan’ın helikopteriyle dakikalarca izlediği mühürlenmiş inşaatın, Besa Grup’un otel projesi olduğu belirtildi.

Cumhuriyet‘te yer alan habere göre, Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu kararıyla verilen özel izinle inşasına başlanan ve kaçak yapı olduğu için şikayet üzerine mühürlenen yapıyı gezmesi tepkilere yol açtı. Güzergahı olmadığı halde helikopterden inşaat üzerinde inceleme yapan Erdoğan, mühürlenen yapıyı gezerek soru işaretlerine neden oldu.

Erdoğan, helikopterle tatil beldesine giderken Bodrum üzerinde tartışmalara neden olan kaçak yapıyı tepeden inceledi. Erdoğan’ın izlediği inşaat, eski Ankara Ticaret Odası Başkanı olan ve hükümete yakınlığıyla bilinen Salih Bezci’ye ait Besa Grup’un THE BO VIERA otel projesi. Vatandaşların şikayeti ardından inşaat, “kaçak ve ilave yapı ile izinsiz deniz doldurma” sebebiyle durdurulup mühürlenmişti.

Bölgedeki ağaçlar ve yeşil alan tamamen yok olurken, Bodrum yarımadasında kalamar üreme merkezi olan alanın da yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu söyleniyor.

Kaçak yapı olduğu için mühürlenen otel inşaatının geçen hafta firma tarafından lansmanının yapılması da tepki çekmişti. Erdoğan’ın Bodrum’un en güzel koylarından birini betona gömen inşaatı neden incelediği ve ne  yapacağı merak konusu oldu.