'Erdoğan Mansur Yavaş'ı in-di-re-mez, pamuk olacak pamuk'

'İyi Parti' Genel Başkanı Meral Akşener, Mansur Yavaş'ın olası belediye başkanlığına AKP'nin müdahale edebileceği iddiasına ilişkin "İn-di-re-mez! İn-di-re-mez. Sayın Erdoğan pamuk olacak, pamuk. Seçmen iradesi sandığa yansısın, Sayın Erdoğan rasyonel siyasete hızla dönecektir" dedi.

'Erdoğan Mansur Yavaş'ı in-di-re-mez, pamuk olacak pamuk'

‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçim gündemine ilişkin Sözcü gazetesinin sorularını yanıtladı.

Partisinin de desteklediği, CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş’la ilgili Erdoğan’ın tehditvari açıklamalarına değinen Akşener, Erdoğan’ın Mansur Yavaş’ı görevden alamayacağını söyleyip “İndiremez! İn-di-re-mez! İn-di-re-mez. Sayın Erdoğan pamuk olacak, pamuk. Seçmen iradesi sandığa yansısın, Sayın Erdoğan rasyonel siyasete hızla dönecektir. Ben kendisini iyi tanıyorum, rasyonalite geri dönecek, seçmen yeniden ‘velinimet’ olacak. Çünkü sonrasında 4 buçuk yıl var. Bakın astılar, kestiler, şu anda seçmene yalvarıyorlar” dedi.

Meral Akşener, sonuçlarının beklediği gibi çıkması durumunda Türkiye’nin “nefes alacağını” belirtip “Sayın Erdoğan seçmenin ve farklı sosyal kesimlerin taleplerine kulak vermeye başlar. ‘Damat’ı gönderir. Ekonomide daha akılcı noktaya doğru kayar. Tayyip Bey’in sandıktan çıkacak bu mesaja ihtiyacı var. Bu dersi aldıktan sonra şapkayı önüne kayar düşünür. Ama “Ceketimi assam seçtiririm” sonucu çıkarsa, o zaman kabus gelir.” diye konuştu.

Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla benzer şekilde erken seçim çağrısı yapmayacaklarının güvencesini de verirken “Anlaşılıyor ki Sayın Bahçeli gece yarısı saat 12 gibi çıkıp ‘Yüzde 52’inin altına düştük, hadi bakalım tekrar eski sisteme dönelim’ diyebilir..!” dedi.