Erdoğan KYK'nın başına teyzesinin oğlunu atadı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığına ilişkin atama kararlarının çoğu yine tartışma yaratacak türden oldu.

Erdoğan KYK'nın başına teyzesinin oğlunu atadı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığına ilişkin atama kararlarında “akrabalık” ve “partili özgeçmiş” kriterini baz aldı.

Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığına Halis Yunus Ersöz, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Emre Topoğlu, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne Recep Ali Er atandı.

Ayrıca atama kararlarıyla Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğüne Mehmet Ata Öztürk, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğüne Ahmet Dilsiz, Personel Genel Müdürlüğüne Engin Yalçın, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına Mehmet Akif Bağır getirildi.

ERDOĞAN’LA EN TEPEYE…

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne atanan Recep Ali Er, Tayyip Erdoğan’ın teyzesinin oğlu olarak biliniyor.

Aslen sınıf öğretmeni olan Er, 20 yıla yakın bu görevi yaptıktan sonra KYK Bölge Müdürlüğüne “terfi” etti. 2006’da KYK Samsun Bölge Müdürlüğüne Bölge Müdürü olan “kuzen” Er, Aralık 2009 yılında da Ankara Bölge Müdürü olarak atanmıştı. Er 2013 yılından bu yana da kurun Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürüyordu.

‘FETÖ’DE SAYMANLIK DURDURMADI

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığına atanan Halis Yunus Ersöz halen İstanbul Üniversitesi’nde Rektör Yardımcılığı görevini yürütüyor. 2011 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı olarak atanmış olan Ersöz, Fethullahçı yapılanmanın geçmişte İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde kurduğu İstanbul İktisatçılar Derneği’nde de (İKDER) saymanlık görevinde bulunmuştu. Sözkonusu dernek “Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı” olduğu gerekçesiyle 23 Temmuz’da yayınlanan 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatıldı. Ancak bu karar ne hikmetse hiç uygulanmadı. Derneğin faaliyetleri halen devam ediyor.

 

Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına atanan Mehmet Akif Bağır’ın ismi ise CHP’nin 2014 yılında “torpil” iddiasıyla açıkladığı listede yer alıyordu. 26. dönem AKP Milletvekili olan Feyzullah Kıyıklık’ın yeğeni olan Mehmet Akif Bağır, Mal Müdürü iken Yurt Dışı Türkler Başkanlığı’nda Daire Başkanlığı’na getirilmişti.

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu ise 24 Haziran seçimlerinde AKP Amasya Milletvekilliği aday adaylığı için Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı görevinden istifa etmişti.