Erdoğan Konya’da: Birileri sürekli şişiriliyor, pohpohlanıyor

Erdoğan, Davutoğlu'nun memleketi Konya'da "Konya metrosunun yapımına başlıyoruz. İlk etabın ihalesini eylül ayında gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. Ahmet Davutoğlu için ise "birileri sürekli şişiriliyor, pohpohlanıyor" diye konuştu.

Erdoğan Konya’da: Birileri sürekli şişiriliyor, pohpohlanıyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya’da toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan’ın Davutoğlu ve Gül’ün yeni parti hamlesine karşı Konya ve Kayseri’yi ziyaret edeceği uzun süredir konuşuluyordu. Erdoğan, Davutoğlu’nun memleketi Konya’da “Konya metrosunun yapımına başlıyoruz. İlk etabın ihalesini eylül ayında gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu için ise “birileri sürekli şişiriliyor, pohpohlanıyor” diye konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Bugün burada toplam yatırım tutarı 645 milyon lira olan 88 kalem hizmet ve  eserin açılışını yapacağız.”

“Son 17 yılda Konya’ya eski rakamla 51 katrilyon TL yatırım yaptık. Konya’ya 42 bin kişilik stadyum, gençlik merkezleri ve spor kompleskleri inşa ettik.”

“Seneye açacağımız şehir hastanesi bin 250 yatağıyla en büyük sağlık tesislerinden biri olacak.”

“Nişasta bazlı şeker oranını bu yılın sonunda yüzde 2.5 indiriyoruz. Pancar üretiminde yüzde 11 artış bekliyoruz. Pancar fiyatını ton başına 235 TL’den 300 TL’ye yükseltiyoruz.”

“Belediyelerde kimseyi işten çıkarmayacaklarını söylediler, çıkarıyorlar. Bizim de yapacaklarımız var.”

“İstanbul’u sel götürüyor, başkan ortada yok. Ankara’da kimsesiz çocuklar sokağa atılıyor, başkandan ses yok. CHP’li belediyeler Kimseyi işten çıkarmayacaklarını söylediler çıkardılar, bizim de yapacaklarımız var. İstanbul Belediye Başkanı Diyarbakır’da teröre bulaşmış olanlarla dirsek temasında.”

“15 Temmuz’a tiyatro diyenler seçim döneminde bir tiyatro oynamışlar.”

“17-25 Aralık sürecinin ardından büyük gürültülerle birileri siyasete sürülmeye çalışılmıştı ama bu siyaset mühendisliği tutmadı. Millete söyleyecek sözü olmayanların gidebilecekleri tek yer bir sonraki seçimde sandığın en dibi olacaktır. Siyaset kapalı kapılar ardında kriz bekleyerek yapılacak bir iş değildir. Siyaset ithamlarla, tehditlerle yapılacak bir iş de değildir. Siyaset yapacaksanız çıkacaksınız milletin huzuruna anlatacaksınız. Millete söyleyecek sözünüz yoksa sadece kendi nefsiniz için koşuyorsunuz demektir”

“Kısa bir süre içinde bir yıllık yönetim sisteminde neler yaptığımızı milletimizle paylaşacağız. Partimizin olağan kongre takvimini paylaşarak orada da değişim sürecinin önünü açtık. AK Parti millete rağmen siyaset yapması, kadro kurması düşünülemez. İnşallah önümüzdeki dönem her şeyin yerli yerine oturduğu, her işin tıkır tıkır yürüdüğü bir dönem olacaktır. Bunun için sizlerin sadece desteğine değil aynı zamanda tespitlerine de ihtiyacımız var. Konya’nın her konuda olduğu gibi bu hususta da en önlerde yer alacağına inanıyorum. Büyük ve güçlü Türkiye’yi birlikte inşa edecek 2053 ve 2071 vizyonlarını birlikte miras bırakacağız. Cumhur İttifakı’nı asla ihmal etmeyeceğiz. Sayın Bahçeli ile attığımız kararlı adımları aynen devam ettireceğiz.”

YENİ PARTİ İDDİALARINA YANIT

“Bize diş geçiremeyenler şimdi birliğimize beraberliğimize saldırıyorlar. AK Parti’den ne kopartırsak kardır anlayışıyla birileri sürekli pohpohlanıyor. Biz bunları çok gördük. Siyaset mühendisliği oyunlarının hiçbiri tutmadı. Gidebilecekleri tek yer bir sonraki seçimde sandığın en dibi olacaktır.”

“Gurur, kibirle yol yürüyenler bir yere varamazlar. Rabbim gururla hareket edenlere en büyük tokadı atar. Kusursuzluk Allah’a mahsustur. Biz kendi muhasebemizi yapmaktan ve gerekirse adım atmaktan çekinmedik.”

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 1 yıllık işleyişi ile ilgili raporlarımızı hazırladık. Milletimizle paylaşacağız.”

“Kardeşlerim Cumhur İttifakı’nı asla ihmal etmeyeceğiz.”