Erdoğan Kılıçdaroğlu'na saldırı karşısında sessiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı dün Türkiye'nin gündemine yerleşirken, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan herhangi bir açıklama gelmemesi ayrıca gündem konusu oldu.

Erdoğan Kılıçdaroğlu'na saldırı karşısında sessiz

Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı sonrası Hükümet’in bir çok üyesinden “kınama”ve “tepki” mesajları gelirken, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan “geçmiş olsun” mesajı ya da başka bir açıklama gelmemesi dikkat çekti.

Dün saldırının ardından  gözlerin çevrili olduğu isimlerden biri olan Erdoğan, gün boyu hiçbir açıklama yapmadı. Ancak AKP’ye yakın medyaya yansıyan bilgilere göre Erdoğan’ın “olayları yakından takip ettiği ve Kılıçdaroğlu’nun olay yerinden güvenli bir şekilde ayrılmasının sağlanması için yetkililere talimat verdiği” kaydedildi.

Türkiye’nin saldırıyı konuştuğu saatlerde Erdoğan’ın asıl gündeminde ise oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde bulunduğu TÜRGEV’in faaliyetleri vardı. AKP’li Cumhurbaşkanı, TÜRGEV’in Şişli – Mihri Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu’na ziyarette bulundu. Burada öğrencilerle sohbet eden Erdoğan’a ziyarette, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Esra Albayrak da eşlik etti.