Erdoğan: Kendini milli iradenin üzerinde gören nobran anlayışa karşıyız

AKP'nin itirazı ve YSK marifetiyle tekrarlanan seçimler için konuşan Erdoğan, "Kendini milli iradenin üzerinde gören nobran anlayışa karşıyız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Kendini milli iradenin üzerinde gören nobran anlayışa karşıyız

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul seçimlerine 2 gün kala İstanbul’da “İş Adamları İle Buluşma” başlığı verilen etkinlikte konuştu.

Seçimleri gündeme alan Cumhurbaşkanı, partisinin adayı Binali Yıldırım’a oy istedi.

AKP’nin itirazı ve YSK marifetiyle tekrarlanan seçimler için konuşan Erdoğan, “Kendini milli iradenin üzerinde gören nobran anlayışa karşıyız” ifadelerini kullandı.

İBB Başkanlık makamı için ‘vitrin’ benzetmesi yapan Erdoğan şöyle konuştu:

“Milletimiz önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ardından Başbakanlık ve ardından Cumhurbaşkanı olarak hizmet yolculuğunu en üst zirveye çıkardık. Büyükşehir belediye başkanlıklarında yüzde 52’lik bir oranla zaferle çıktık. İstanbul’da da Cumhur İttifakı olarak 39 ilçenin 25’ini, 312 belediye meclis üyesinin 180’ini kazananak tartışmasız bir şekilde galip geldik.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin komisyonların tamamı şu anda Cumhur İttifakı’na aittir. Komisyonlarıyla, meclisiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni AK Parti’nin kontrolü altına aldığı ortadadır. Burada işte Pazar günkü seçimin dışında herşey aslında Cumhur İttifakı olarak bitmiştir. Şimdi sadece vitrinde bir başkanlık olayı var. Bununla beraber eksik olan bir şey o da tamamlanacaktır.”

‘KÜRT DE OLSA O BENİM KARDEŞİM’

Atanan kayyımlardan övgüyle bahseden Erdoğan, “Kürt de olsa o benim kardeşimdir” ifadelerini kullandı. Erdoğan sözlerini “o da insandır” diye sürdürdü.

Erdoğan’ın konuşması şöyle:

“Kimin aklına gelirdi ya Hakkari’ye havalimanı yapılacağı. Kürt kardeşlerimi yanlış söylemlerle aldatıyorlar. Biz ayrımcı değiliz, kim olursa olsun yaradanı yaradandan ötürü sevdik ve hepsine hizmeti götürdük. Bu hizmet aynen devam edecek. Biz duramayız. Tavsiye ederim Güneydoğu’ya gitmeyenler gitsinler görsünler, canım vatan topraklarını delik deşik ederek insanlara yaşam hakkını zehir ettiler. Kim yaptı terör örgütü PKK ve siyasi kolu. Kürt de olsa o benim kardeşim, hizmet etmek benim görevimdir.”