Erdoğan, Kalın ve Albayrak'tan Mısıroğlu mesajları: 'Güzel insan', 'önemli tarihçi' dediler...

Kadir Mısıroğlu'nun ölümü sonrası AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'tan "başsağlığı" mesajı geldi. Erdoğan'ın Mısıroğlu'nun cenazesine gidip gitmeyeceği ise merak konusu...

Erdoğan, Kalın ve Albayrak'tan Mısıroğlu mesajları: 'Güzel insan', 'önemli tarihçi' dediler...

Atatürk, Cumhuriyet ve laiklik düşmanı “tarihçi” Kadir Mısıroğlu’nun ölümünün ardından AKP’den “taziye” mesajları geldi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Ülkemizin önemli tarihçi yazarlarından biri olan Kadir Mısıroğlu’nun vefatını teessürle öğrendim. Sayın Mısıroğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Twitter adresinden Mısıroğlu’nun ölümüne ilişkin “Dâr-ı bekâya irtihal eyleyen Kadir Mısıroğlu’na Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.” mesajını paylaştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya hesabından “Ülkemizin yetiştirdiği önemli tarihçilerden, güzel insan, baba dostu Kadir Mısıroğlu Hakkın rahmetine kavuştu. Rabbim mekanını cennet, yakınlarına sabrı cemil ihsan eylesin. Tüm sevenlerinin başı sağ olsun.” mesajı yayınladı.

VASİYETE UYACAKLAR MI?

Atatürk’e ve Cumhuriyet’e nefret kusan  sözleri akıllardan çıkmayan tarihçinin ölümünden sonra taziye sırasına giren AKP yönetiminin Mısıroğlu’nun cenazesinde yer alıp almayacağı ise merak konusu. Zira Mısıroğlu yıllar önceki bir “sohbet”inde bununla ilgili vasiyetini de açıklamıştı. Saray tarihçisi, “Vasiyetimdir: Mustafa Kemal’e zerre muhabbeti olan cenazeme gelmesin” demişti.