Erdoğan Kağıthane'de konuşuyor: Milleti patlıcan, domatesle mi aldatacaksınız

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçim çalışmalarının son günü İstanbul'un Kağıthane ilçesinde konuşuyor.

Erdoğan Kağıthane'de konuşuyor: Milleti patlıcan, domatesle mi aldatacaksınız

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Kağıthane’de konuşuyor.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:

”Kağıthane’yi Kağıttepe olarak bilecek kadar bu şehirden uzak olanlara derslerini bir kez daha vereceğinize inanıyorum.”

”Bu bir beka seçimidir. Ya Rabbi, bu ittifakımızı pazara kadar değil, mezara kadar devam ettirmeyi bize nasip eyle.”

”Bizim ittifakımızın adı Cumhur İttifakı. Biz bu ittifakı 15 Temmuz’da kurduk. O günden bugüne bu ittifak devam ediyor. Bu FETÖ denilen zalim bu ülkede ümmeti böldü. Bak, kaçtılar gittiler. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Aynı şekilde PKK terör örgütünün mensuplarını Cudi, Gabar, Tendürek’te vurduk, vurmaya devam edeceğiz.”

‘PATLICANLA MI KANDIRACAKSINIZ?’

”Ülkemize yönelik saldırılardaki artışın hedefi 2023 hedefimizdeki müreffeh Türkiye yolunu kapatmaktır. Siz benim milletimi patlıcan, domates, biberle mi aldatacaksınız? Bu millet Çanakkale geçilmez dediği zaman bir tas çorbaya tamah etmiştir. Bu ülkede ne patlıcan, ne domates, ne patates sıkıntısı var.”

”Ekonominin patronu benim, belediye başkanı mı ülkenin ekonomisini yönetecek?”

”Bizim IMF ile bir ilişkimiz yok, borcumuzu ödedik, bitti o iş.”

”Savunma sanayinde 17 yıl önce yüzde 20’sini karşılıyorduk, şimdi yüzde 68’ini karşılıyoruz. Artık insansız hava aracını kendimiz üretiyoruz. Daha güçlüyüz, daha da iyi olacağız. Onun için Zeytin Dalı operasyonunu başarılı yaptık. Her türlü baskıya boyun eğeceğimizi sanıyorlar. O eski Türkiye idi. Bu Türkiye başka. Bu millete bir daha inşallah Şehit Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının acısını yaşatmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.”

‘SEÇİMDEN SONRA İLKİŞ SURİYE MESELESİNİ ÇÖZECEĞİZ’

”Bu ülkenin dağlarında ve şehirlerinde terör örgütleri bir daha asla boyun gösteremeyecekler. Seçimden sonra ilk iş Suriye meselesini mümkün olursa masada değil sahada mutlaka çözeceğiz. Silahlı terörü bitirmekte ne kadar kararlıysak ekonomik terörü bitirmekte de o kadar kararlıyız.”