Erdoğan, İsrail parlamentosundaki Arap kökenli milletvekillerini ağırladı

Erdoğan, İsrail parlamentosunda bulunan Arap kökenli milletvekilleriyle bir araya geldi.

Erdoğan, İsrail parlamentosundaki Arap kökenli milletvekillerini ağırladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail parlamentosunda bulunan Arap kökenli milletvekilleriyle Huber Köşkü’nde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre Erdoğan, Filistin’de işgalin son bulması, barışın ve huzurun tesisi için elindeki tüm imkanları kullandığını belirterek, “Türkiye Filistin davasına ve Filistin halkına sırtını dönmeyecektir. Elimizdeki tüm imkanları kardeşlerimizle paylaşmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Erdoğan, kabul ettiği İsrail parlamentosu milletvekillerine, Filistin’in iradesinin temsilcisi olarak üstlendikleri kritik görev için teşekkür etti.

Erdoğan, İsrail parlamentosundaki Arap milletvekillerine birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye devam etmeleri çağrısında bulunurken; vekillere Gazze’de yaşanan İsrail zulmüne, “Yahudi ulus devlet yasasına” ve Türkiye ile ilgili sarfedilen asılsız söylemlere karşı gösterdikleri duruş için de müteşekkir olduğunu iletti.

Erdoğan, İsrail parlamentosunda kabul edilen “Yahudi ulus devlet yasasının” İsrail vatandaşı Filistinlilerin de haklarını açık ve net bir biçimde hiçe saydığını belirtti.