Erdoğan işçi haklarını hatırladı...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisine yakın Hak-İş'in Genel Kurulu'nda konuştu, "Hak-İş mensubu işçi kardeşlerimin seçimden hemen sonra kapıya konmasını kınıyorum" dedi.

Erdoğan işçi haklarını hatırladı...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da Hak-İş 14. Olağan Genel Kurulunda konuştu.

CHP ve HDP’yi hedef alan Erdoğan, “eleştiri”lerinde bu kez işçi haklarından dem vurdu. Partisinin 17 yıllık iktidarında uyguladığı işçi düşmanı politikaları unutan Erdoğan, “Bolu Belediyesi’nde genel başkanlarının ‘hiç kimse dışarıya atılmayacak’ dediği halde Hak-İş mensubu işçi kardeşlerimin seçimden hemen sonra kapıya konmasını kınıyorum” dedi.

Sürekli kendisini öven tezahüratların geldiği salonda Erdoğan, “işçi dostu” rolüne büründüğü konuşmasına “Başkası için çalışan insanın bunun karşılığında hakettiği ücreti alma mücadelesi neredeyse insanlık tarihi kadar eskidir. İslam’da da emeğin karşılığının tam ve zamanında ödenmesi konusunda önem verilmiştir. Sendikalar işte bu mücadeleye öncülük eden kuruluşlar olarak gerçekten takdire şayan bir konumda bulunuyorlar.” diye devam etti.

Partisinin güdümündeki Hak-İş’e de övgüler düzen Erdoğan, “Hak-İş sadece işçinin emekçinin hakkını aramakla kalmamış aynı zamanda bağrından çıkmış toplumun tüm meseleleriyle de yakından ilgilenmiş bir sendikadır.” iddiasında bulundu.

“Büyük büyük laflarla, yalanlarla, sloganlarla, ideolojik illüzyonlarla hele hele içi boş vaatlerle milletimizi ve emekçilerimizi kandırmaya asla çalışmadık.” diyen Erdoğan, “Son dönemdeki döviz dalgalanmaları sebebiyle uluslararası hesaplarda bir miktar gerileme yaşanmış olsa da milletimizin 17 yıl öncesinden çok daha fazla refah seviyesinde bulunduğunu vicdan sahibi herkes kabul edecektir. Milli gelirimizi 3 kattan fazla artırdık. Zenginliğin tabanını genişlettik. Satın alma gücü paritesine göre ülkemizi dünyanın 13’üncü büyük ekonomisi haline getirdik.” dedi.

Ülke tarihine geçen işsizlik oranı için “İşsizlik oranının bir parça yükseldiğinin farkındayız.” diyen Erdoğan, sorunu yine patronlara havale ederek “İş dünyamız ile 2,5milyon istihdam hedefimize ulaştığımızda işsizliği tekrar tek haneli rakamlara düşüreceğimize inanıyorum.” vaadinde bulundu.