Erdoğan, İmamoğlu ile görüşecek: Gündem vakıflar

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun randevu talebine olumlu yanıt verdi. İkili önümüzdeki günlerde görüşecek.

Erdoğan, İmamoğlu ile görüşecek: Gündem vakıflar

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisinden randevu talep eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile önümüzdeki günlerde görüşecek. Görüşmede vakıf konusunun da ele alınması bekleniyor.

Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın haberine göre; Erdoğan partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında bakanlara belediyelerde gelen ‘makul’ yardım taleplerini karşılama talimatı verdi. Erdoğan toplantısında, “Şehirlerde bir hizmetsizlik olursa bunun kaynağı biz olmayacağız. Üzerimize düşeni yapacağız. CHP’li belediyelerle de çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

‘VAKIFLARIN İTİBARINI ZEDELEYİCİ’

Toplantıda kurmaylar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 ve öncesinde TÜRGEV, ENSAR, TÜGVA gibi vakıf ve derneklere yapılan yardımlarla ilgili açıklamaları gündeme getirdi. Kurmaylar, “CHP’li belediyeler, o vakıfları karalayıp toplum önünde itibarlarını zedeleyici açıklamalar yapıyor” dediler.

İMAMOĞLU İLE VAKIFLARI KONUŞACAK

Bu bilgilendirmenin ardından Erdoğan, “Ben bu boyutta olduğunu bilmiyordum. Bu açıklamalar bildiğimin ötesinde. Keşke bu konuyu da belediye başkanlarıyla yaptığımız toplantıda konuşsaydık” dedi. Belediye başkanlarıyla toplantıların kendi başkanlığında devam edeceğini belirten Erdoğan, bazı CHP’li belediye başkanlarının kendisinden özel randevu istediğini söyledi. Erdoğan, önümüzdeki günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında olduğu bazı CHP’li belediye başkanlarına randevu vereceğini, bu görüşmede vakıflar konusunu da gündeme getireceğini söyledi.