Erdoğan ile Davutoğlu arasında 'kavga' iddiası

Yeni parti kurma hazırlıklarına hız verdiği belirtilen eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun Erdoğan'la telefonda seçim kavgası ettiği öne sürülüyor.

Erdoğan ile Davutoğlu arasında 'kavga' iddiası

Yeni parti kurma hazırlığıyla ilgili son dönemde sıkça gündemde olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, ‘bayramlaşma’ amacıyla aradığı AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile tartışma yaşadığı iddia edildi.

İddianın sahibi ise ‘Abdullah Gül’e suikast’ yazısı nedeniyle Milliyet gazetesinden kovulan TurkTime yazarı Talat Atilla. Atilla ‘güvenilir kaynaklardan aldığım net bilgiler’ diyerek sitedeki köşesine taşıdığı iddiasında, Erdoğan’ın Binali Yıldırım için destek istediği Ahmet Davutoğlu’ndan ret yanıtı aldığını öne sürdü. Atilla bunun üzerine iki isim arasında tartışma çıktığını iddia etti.

Atilla’nın köşe yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

“Bayramda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayan eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun telefonuna Erdoğan çıkmadı. Davutoğlu’nun ısrarla aramasından sonra telefona çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa bir bayramlaşmanın ardından Davutoğlu’na “Sen neden İstanbul’da değilsin?” sorusunu yöneltti.

Davutoğlu’nun “Binali bey için mi gideceğim?” yanıtına sinirlenen Erdoğan “Sen Binali bey için değil, ak parti için çalışmış olacaksın. Hani aramızda hukuk vardı” karşılığını verdi.

Bunun üzerine Davutoğlu’nun “Beni gazetecilerin saldırılarına karşı korumadınız. Suriye dahil her şey üzerimde kaldı sayın Cumhurbaşkanım?” dedi.

Erdoğan’ın bu yanıt karşısında hiddetlendiği ve “Boş ver şimdi gazetecileri falan. Bunlar bahane. Sen neredesin, biz neredeyiz?” diyerek telefonu sert bir şekilde kapattı.

Bu telefon konuşmasından sonra Davutoğlu ve Erdoğan siyasi anlamda köprüleri tamamen attı.”