Erdoğan: İkaz ediyorum, gerekirse güvenli bölge sınırlarımızı genişleteceğiz

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye'deki harekat için "Gerekirse güvenli bölge sınırlarımızı genişleteceğiz" dedi.

Erdoğan: İkaz ediyorum, gerekirse güvenli bölge sınırlarımızı genişleteceğiz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

29 EKİM: ÖZENTİ KOKAN SAÇMALIKLAR

Cumhuriyet bayramlarını sözde törenle kutlamakta kalmadık, eserlerimizde hizmet şölenine çevirdi. Marmaray’ı bir 29 Ekim günü hizmete açtık. Başkentimizin gurur abidelereniden YHT gar binasını hizmete aldık. Geçtiğimiz yıl da İstanbul Havalimanı’nın resmi açılışını yaptık. Cumhuriyete birilerinin yapageldiği gibi özenti kokan saçmalıklarla değil en büyük hizmetleri kazandırarak layık olunur.

DIŞ POLİTİKA: OYUN KURAN ÜLKE HALİNE GELDİK

Küresel düzeyde oyun kuran bir ülke haline geldik. 3-5 milyar dolarlık manipülasyonla ekonominin çökertildiği günler geride kaldı. Artık her alanda kendi iradesini ortaya koyabilen bir Türkiye var. Türkiye 360 derece görüş açısına sahip bir ülke haline geldi. Milletle beraber hareket etmeyi prensip edinen anlayışın hakim olması halinde Türkiye’nin neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdik.

“TÜRKİYE YENİ BİR İSTİKLAL HARBİ VERİYOR”

Türkiye yeni bir istiklal harbi veriyor ve zafere doğru adım adım yürüyor. Cumhur İttifakı olarak ortaya koyduğumuz performans parlamento içinde de kendini gösteriyor. Temennimiz daha ileri safhalara aynı şekilde yürümesidir.

EKONOMİ: ENFLASYON VE FAİZDE TEK HANEYE ULAŞACAĞIZ

Ekonomiyle ilgili çökerttik dediler bitti mi, battı mı? Faiz sürekli olarak iniyor, enflasyon geriliyor. En yakın zamanda enflasyonda ve faizde tek haneye ulaşacağız. Bunu başaracağız ki ekonomi rayına oturmuş olsun.

MECLİS ÇALIŞMALARI: ALDIĞIMIZ ÜCRETLERİ HELAL KILALIM

Değerli arkadaşlar, sevgili kardeşlerim; Allah rızası için parlamento çalışmalarında lütfen karar yeter sayısı noktasında grubumuzu darda, zorda bırakmayın. Toplantı yeter sayısında grubumuzu darda, zorda bırakmayın. Hep birlikte orada yer alacağız ki, muhalefetin karşısında gülünç duruma düşmeyin. Bir iktidar partisine yakışan budur. Bu millet, değerli kardeşlerim sizleri bizleri buraya bunun için gönderdi.

Aldığımız ücreti de kendimize helal kılamayız. Salı, çarşamba, perşembe Meclis’teki çalışmalarda sürekli bulunmamız lazım.

AVRUPA’YA: BOMBALAR PATLAMAYA BAŞLADIĞINDA…

Barış Pınarı Harekatı ile gördük ki karşımızdakiler bir asır önce ne hissediyorsa onu hissediyorlar. Görünüşte ne kadar gelişmiş olursa olsun içlerindeki ilkelliği her fırsatta ortaya koyuyorlar. Barış Pınarı Harekatı başladığından beri terör örgütü mensupları tarafından ülkemiz aleyhine 700’e yakın eylem gerçekleşti. Bu eylemler bunların ülkelerinde düzenleniyor. Ses var mı, yok. 79’u doğrudan bayrağımıza, camilerimize, vatandaşlarımıza yönelik şiddet içeriyor. 36 insamızın saldırılarda yaralandı. Terör örgütü yandaşları Avrupa devletlerinin himayesinde gerçekleştiriyor. Emniyet güçleri masumları korumak yerine karşı tarafın daha rahatça hareket etmesini sağlıyor. Yanlış yapıyorsunuz. Kendi ellerinizle beslediğiniz terör yılanı eninde sonunda sizi de ısıracaktır. Sokaklarınızda bombalar patlamaya başladığında yaptığınız yanlışı elbette anlayacaksınız. Sarı yelekliler sadece bir ülkede olmayacak, bütününde olacak. Gelin yol yakınken bu yanlıştan dönün.

‘TERÖRLE MÜCADELE’: YENİ MÜJDELERİMİZ OLACAK

Biz Türkiye olarak her türlü terörün üstesinden geliriz. Biz bin yıldır kesintisiz bir mücadele içindeyiz. Bunlar sadece sömürmeyi bilir. Siz sivilleri acımasızca katletmeyi bilirsiniz. Terör balonları bir gün mutlaka patlayacak. Biz her fırsatta ikaz görevini yaparak vicdani sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Diğer ülkelerden beklentimiz teröriste terörist gibi masuma masum gibi davranmalarıdır. Yurtdışında bulunan tüm vatandaşlarımıza diyorum ki Türkiye daima yanınızdadır. Vatandaşlarımızın uğradığı saldırılar konusunda gereken her türlü girişimde bulunacak mutlaka hesap soracağız. Terörle mücadelede inşallah yakın dönemde yeni müjdelerimiz olacak.

‘ASKER SELAMI’ VEREN SPORCULAR: ARA VERMEYECEĞİZ

Sadece Avrupa’da yaşayan 5 milyonun üzerindeki vatandaşımız birlik ve beraberlik içinde hareket ederek gücünü ortaya koyduğunda kendine çeki düzen vermeyecek hiçbir ülke yoktur. Bunlar Barış Pınarı Harekatı nedeniyle askerini selamlayan sporcularımızdan korkacak kadar zavallıdır. Bir kız tekvandocumuz asker selamını çakıyor, bunlar korkuyor. Tablo bu. Onun için biz durmadan kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Selamımıza da ara vermeyeceğiz.

‘GÜVENLİ BÖLGE’: GEREKİRSE GENİŞLETECEĞİZ…

Başkan Trump ile yaptığımız telefon görüşmesi ardından ABD’liler ülkemize bir heyet gönderdiler. Sonuçta 13 maddelik bir mutabakat metnini paylaştık. Harekatımıza 120 saatlik ara verdik. Maalesef hala teröristler tarafından bölgede askerlerimize ve SMO’ya saldırılar devam ediyor. Muhataplarımızı ikaz ediyorum. Bu hattın dışından gelen saldırılara karşılık verecek ve güvenli bölge sahasını genişleteceğiz.