Erdoğan iddiası: 'Ümmeti parçalama' dediği Babacan'la yeniden görüşecek

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, yeni parti kurma hazırlığındaki Ali Babacan ile yeniden görüşme planladığı öne sürülüyor.

Erdoğan iddiası: 'Ümmeti parçalama' dediği Babacan'la yeniden görüşecek

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın partideki erimeyi önleme adına “hamle” hazırlığında olduğu konuşuluyor.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, köşesinde konuyla ilgili son gelişmeleri aktardı.

Davutoğlu ve Babacan’ın partilerini kuruluş aşamasına getirdiği bir sırada Erdoğan’ın bütünleşme çabalarını arttırdığına dikkat çeken Selvi, şu ifadeleri kullandı:

“Daha önce görüştüğü Ali Babacan’ı birlikte çalışmaya ikna edemeyen Erdoğan’ın, önümüzdeki günlerde Babacan’la yeni bir görüşme yapmayı planladığı söyleniyor. Davutoğlu ve Gül’den ziyade Erdoğan’ın Babacan’ın üzerinde durduğu anlaşılıyor. O nedenle Ali Babacan’ı kazanmak için hamle yapıyor. Başarılı olur mu? Biraz zor gözüküyor. Ama bir yandan da yeni partilere karşı AK Parti teşkilatını motive etmeye çalışıyor.”

“HAKKINIZ YOK” DEMİŞTİ

Erdoğan, Haziran ayında Babacan’la yaptıkları görüşmeye ilişkin “Ben Ali Bey’in kendisine de söyledim; “Yolunuz yolunuzdur eyvallah ama şunu unutmayın ki bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok. Siz bunu yapıyorsunuz. Bunun parçalanmasıyla da bir yere gidemeyeceksiniz” dedim. Şunu da söyledim, “Fazla da geç kalmayın” dedim. Bizim dava arkadaşlığımızda bir şey var. Dava terk edilmez. Burada sonuna kadar hizmet söz konusudur” demişti.