Erdoğan: Hoca’dan bir şey çıkmaz ama Babacan’a dikkat etmek lazım

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AKP'den atılmasına karar verilirken Erdoğan'ın asıl dikkatini çekenin Ali Babacan olduğu öne sürülüyor.

Erdoğan: Hoca’dan bir şey çıkmaz ama Babacan’a dikkat etmek lazım

AKP’de uzun bir süredir parti yönetimiyle ayrı düşen ve yeni parti kuracağı belirtilen eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki üç ismin ihracı için düğmeye basılırken, kararın alınış sürecinde yaşananlara ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, konuyu kaleme aldığı “Davutoğlu hakkında ihraç kararı nasıl alındı?” başlıklı yazısında, Erdoğan’ın aslında Davutoğlu’nu bir tercihe zorlamak istediğini ama Davutoğlu’nun aleyhte açıklamaları devam edince ihraç için karar aldığını belirtti. Karar için “Bu bir anlamda da Davutoğlu’nun kuracağı partiye erken doğum yaptırma hamlesi olarak değerlendiriliyor.” diyen Selvi “İhraç kararının alındığı MYK toplantısına baktım. Sadece zamanlama üzerinde durulmuş, Davutoğlu’nu savunan olmamış. Karar oybirliğiyle alınmış.” bilgisini verdi.

Kararın alınmasında Erdoğan’ın Davutoğlu’na rağmen Konya’da gördüğü ilginin etkili olduğunu belirten Selvi, bununla Ali Babacan ve Abdullah Gül için de emsal oluşturmasının amaçlandığına dikkat çekti.

Selvi’nin yazısında ilgili bölümün devamı şöyle:

“Abdullah Gül parti üyesi olmadığı, Ali Babacan da istifa ettiği için onlarla ilgili bir gündem yok. Zaten onlar da konuşmama siyaseti yaptıkları için bu aşamada şimşekleri üzerlerine çekmiyorlar. Yoksa Erdoğan’ın ilgi alanından çıkmış değiller. Hatta yeni parti işlerinin konuşulduğu zamanlarda Erdoğan’ın, “Hoca’dan bir şey çıkmaz ama Babacan’a dikkat etmek lazım” dediği söylenmişti.”