Erdoğan: Hiç kimse sandıktan çıkan iradeyi terör baronlarına peşkeş çekemez

"Bölücü örgüte mali, ekonomik, lojistik destek sağlayan siyasi uzantılarla mücadele etmemiz şattır. Belediye başkanlığı terör örgütüne piyonluk değil şehre ve millete hizmet etme makamıdır"

Erdoğan: Hiç kimse sandıktan çıkan iradeyi terör baronlarına peşkeş çekemez

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Konuya İl Başkanlığı toplantısında konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Suriye ve Doğu Akdeniz’de yaşanan hadiseler, ülkemiz için adeta bir beka meselesidir. Türkiye’nin bu meselelerin hiçbirini tribünden seyretme lüksü yoktur.

Gündemimizde Fırat’ın doğusu var. Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarını da temizlikte kararlıyız.

Hiç kimse sandıktan çıkan iradeyi terör baronlarına peşkeş çekemez.”

BELEDİYE BAŞKANLIĞI TERÖR ÖRGÜTÜNE PİYONLUK DEĞİL…

“Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafya sancılı günler yaşıyor. Gündemimizde olan konular gelecek bir asra damga vuracak mahiyettedir. Türkiye’nin bu meselelerin hiçbirini tribünden seyretmek lüksü yoktur. Sahada varlık gösterilmeden masada olunmayacağını bilhassa Suriye konusunda yaşayarak gördük. 7 milyon kardeşimiz vatanlarını terk ederek başka ülkelere göç etmek zorunda kaldı. Konya gibi özellikle İslam medeniyetinin sembol şehirlerinden Halep, Esed rejiminin varil bombaları altında koca bir enkaza dönüştü. Şayet Türkiye’nin çabaları olmasaydı katledilen masumların sayısı iki-üç katına çıkardı. Türkiye Suriyeli mazlumlara kapılarını açarak tüm dünyaya merhamet dersi vermiştir.

İki harekatla karanlık emellere ağır darbe indirdik. Şimdi gündemimizde Fırat’ın doğusu var. Buradaki terör yuvalarını da temizlemekte kararlıyız. Suriye’de bu adımları atarken diğer komşumuz Irak’ta da Pençe harekatıyla da teröristlerin inlerini başlarına geçiriyouz. PKK’nın ülkemizdeki eylem kapasitesi azalıyor. Örgütten kaçanların sayısında çok büyük artış var. Güvenlik güçlerimiz kesintisiz operasyon halindeler. Silahlı ve silahsız, insansız hava araçlarımız teröristlere nefes aldırmıyor. Kalıcı başarı ancak terörün beslenme kaynaklarını kesmekle mümkündür.

Bölücü örgüte mali, ekonomik, lojistik destek sağlayan siyasi uzantılarla mücadele etmemiz şattır. Belediye başkanlığı terör örgütüne piyonluk değil şehre ve millete hizmet etme makamıdır.”

CHP RAHATSIZ

“Devlet kanunlar çerçevesinde milletin hakkını korumak için son derece meşru bir adım atmıştır. Bölücü örgütün uzantılarından daha fazla CHP’nin bundan rahatsız olduğunu görüyoruz. CHP’nin yaptığının adı merhum Ahmet Kaya’nın ifadesiyle ‘nerden baksan tutarsızlık’tır. Biz CHP gibi esen rüzgara göre şekil alan, ilkesiz, tutarsız, ruhsuz bir parti olamayız. Biz milletin emanetini sırtında taşıyan bir partiyiz. Biz dertliyiz, gece gündüz demeden Türk Milleti’nin meseleleriyle dertlenen bir partiyiz. CHP’nin başındaki zat, ‘Doğu Akdeniz’de ABD, İngiliz, Fransız, Katar var, sadece Türkiye yok’ diyor. Hale bak, gözü var görmüyor. Bizim orada Yavuz’u görmüyor.

AK Parti’nin değerlerinde siyaset fitne yarışı değildir, ikbal kapısı değildir. 18 yıllık yolculukta nefesi kesilenler, hırslarının ve kibirlerinin kurbanı olanlar çıktı. Bugün yol boyunca binlerce Konyalı kardeşimizin bizleri nasıl karşıladığını gördük. Bundan sonra da bu birliğimiz dayanışmamız gurura mahkum olmadan ilerleyecek. Fitne ateşinin yakılmasına kesinlikle rıza göstermeyeceğiz. Kağıt üzerinde üyemiz olup gönlünü bizden ayıran varsa onları ayıklamaktan çekinmeyiz.