Erdoğan: Halde terör estirenlerin işini bitireceğiz

Erdoğan, sebze ve meyve fiyatlarındaki artışlara ilişkin açıklamalarda bulunarak, ''Halde terör estirenlerin işini de biz en kısa zamanda bitiririz." sözlerine yer verdi.

Erdoğan: Halde terör estirenlerin işini bitireceğiz

Erdoğan, sebze ve meyve fiyatlarındaki artışlara ilişkin açıklamalarda bulunarak, ”Halde terör estirenlerin işini de biz en kısa zamanda bitiririz.” sözlerine yer verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu’nda İstanbul Sandık Başkanları Buluşması’na katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında “Ticaret Bakanlığından müfettişler, hale gitmişler. Halde rapor tutacak olan bu müfettişlerimizi dövmeye kalktılar. Neden? Çünkü kovana çomak sokulduğu için. Eğer kendini devletten güçlü zannedenler varsa şunu bilsinler ki, devlet nasıl teröristlere Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te mağaraların içinde işini bitirdiyse, halde terör estirenlerin işini de biz en kısa zamanda bitiririz.” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

”Domates, patates, patlıcan diyorlar. Bunların hepsi yutturmaca. Bir çete de öyle türedi. Şimdi hazine maliye, ticaret bakanlığımız, hükümetimiz hep birlikte el ele verdi, siz böyle mi yapıyorsunuz, peki. Biz de şimdi tanzim satışlarla illere giriyoruz. İnşallah yarından itibaren buralar kuruluyor ve buralarda adeta maliyetine bunu vatandaşıma satacağız. Satacağız.”

”Ticaret Bakanlığından müfettişler, hale gitmişler. Halde rapor tutacak olan bu müfettişlerimizi dövmeye kalktılar. Neden? Çünkü kovana çomak sokulduğu için. Eğer kendini devletten güçlü zannedenler varsa şunu bilsinler ki, devlet nasıl teröristlere Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te mağraların içinde işini bitirdiyse, halde terör estirenlerin işini de biz en kısa zamanda bitiririz.”

”Sandıklarda en ufak bir su sızmasına, kaçağa izin vermeyeceğiz. Bir sandıkta 300 ila 350 seçmen var. Bunları paylaşacağız. Önceden kahve dağıtıyorduk, şimdi çay dağıtacağız. Bu hazırlanan 250’şer gramlık çay poşetlerimiz var. Teşkilatımız bunları size teslim edecek siz de bunları teslim edeceksiniz ve keyifli saatler diyeceksiniz. Bununla evlere gireceğiz.”

”Durmak yok yola devam. İstanbul’u 1 Nisan’dan itibaren daha da geliştirerek yola devam edeceğiz. Bugün AKM’nin yeni binasının temelini attı. 20 ay sonra AKM yeni haliyle bitmiş olacak. Muhteşem bir opera binası yapıyoruz.”

“Ey sanatçılar veya sanatçı geçinenler sizin geçmişinizde böyle bir eser var mı?”

“Bakırköy’ün o bölünmeden önceki hali neresi vardı? Bağcılar, Güngören, Esenler. Buraların hepsi çukurdu, çamurdu. O zamanlar ben il başkanıydım ve biz bu üç tane ilçeyi değerli kardeşlerim o seçimde üçünü birden aldık. Oralarda yaşayanlar CHP zihniyetinden bıkmıştı. Çizmelerle seçim kampanyası yaptık, çok iyi hatırlarım o günleri. O üç ilçeyi aldıktan sonra Bakırköy oldu. Övündüğümüz bir Bağcılar varsa bu Ak Parti belediyeciliğidir.

“Haliç’in çamurunu çıkardık, 9.5 kilometre uzaktaki Alibeyköy’e taşıdık. O çamurla 650 bin metrekare alan kazandık. Oyun parklarının olduğu yer bizim İstanbul’a kazandırdığımız parktır. Kardeşlerimiz Sinan Erdem Salonu tıklım tıklım, ama ben size şimdi bir şey söylüyorum, bunu hatırlıyorsunuz değil mi? Rabia.”

”Gençler gençlere, kadınlar kadınlara, ana kademe ana kademeye ulaşacak. Bayram Bey çaylar dağıtılmaya başlandı. Ben şimdi burada size çay ikramından bahsetmiyorum. Yarından itibaren size 250’şer gram çay poşetleri verilecek. Bu çayları ikram edecek keyifli saatler geçireceksiniz. Bununla beraber inşallah evlere gireceğiz. Evlerde bu keyifli saatler olurken inşallah biz unutulmayacağız, siz unulmayacaksınız, beraber yürüyeceğiz.”

”AK Parti olarak her sandık için bir sorumlu ve 8 üyeden oluşan toplam 9 kişilik bir yönetim kurulundan bahsediyoruz. Yani ana kademeden 3 kişi. Bir tanesi o sandığın başkanı. Kadın Kollarından 3 kişi. Gençlik Kollarından 3 kişi. 9 kişilik sandık esaslı çalışmada bir yönetim. Böylece hiçbir siyasi partinin muktedir olamadığı, olamayacağı güç AK Parti’de.”

‘Bir gece ansızın arayabilirim’

”İstanbul’un 959 mahallesinde 800 irtibat noktası kurduk. ‘AK Sandık’ adını verdiğimiz yazılımla bu noktaları her an izleme imkanına sahibiz. Sandığı sağlam tutmazsak, tıpkı dibi delik bir kaba konan su gibi, verdiğimiz onca emeğin ellerimizin arasından kayıp gitmesini, heba olmasını engelleyemeyiz. Sandık başkanlarını bir gece ansızın arayabilirim, ona göre, hazırlıklı olun.”

”İstanbul’da bulunduğum günlerde her an bir irtibat noktasına gelebilirim, inşallah fırsat buldukça fiziki olarak da çalışmalarınıza katılacağım. Aydın’da 35 bin kişinin katıldığı bir miting yaptık. Aydın’da yaptığım mitinglerin en coşkulusu bu oldu.”

”81 vilayetin tamamına hitap eden tek parti, AK Parti’dir. Ayrım yok, bölücülük yok. Kucaklayan tek parti.”

‘CHP geleneğinde sandıkta hile adeta siyaset tarzıdır’

”CHP geleneğinde sandıkta hile adeta bir tarzı siyasettir. Ne kimsenin tek bir oyuna tenezzül edeceğiz ne de bizim tek bir oyumuzun ziyan olmasına müsaade edeceğiz. CHP’nin yanında Kandil’deki terör örgütünden emir alan HDP var.”