Erdoğan 'Hafıza 15 Temmuz Müzesi'nin açılışında konuştu: Birilerinin unutturmaya çalıştığı zaferler...

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hafıza 15 Temmuz Müzesi'nin açılış töreninde konuştu.

Erdoğan 'Hafıza 15 Temmuz Müzesi'nin açılışında konuştu: Birilerinin unutturmaya çalıştığı zaferler...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ’15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bulunan Hafıza 15 Temmuz Müzesi’nin açılış törenine katıldı.

Erdoğan’ın açılışta gerçekleştirdiği konuşmasından satır başları şöyle:

”Milletimize şanlı tarihini hatırlatacak pek çok eser, belge ve olay, maalesef bilinçli bir şekilde geri plana itildi. Oysa kökleri kuruyan bir ağaç nasıl ayakta duramazsa, mazisiyle bağları zayıflayan milletler de yaşayamaz.”

”Devlet olarak her fırsatta tarihimizle bağlarımızı güçlendirecek, tarih bilinci aşılayacak projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Birilerinin unutturmaya çalıştığı zaferlere, kahramanlıklara hatta dramlara özel önem veriyoruz. Kutülamare zaferimizin 3 sene önce ilk kez kutladık. Malazgirt, Çanakkale zaferimizi bu bilinçle kutluyoruz.”

”Siyasi tarihimizin en büyük ihanetlerinden biri, milletimizin fedakarlığı, cesareti ve mücadelesi sayesinde demokrasi zaferine dönüştü. Anadolu toprakları o gece (15 Temmuz) bir kez daha bize vatan kılınmıştır. Milletimiz bir daha benzer acı yaşamasın, siyasetin üzerine darbe gölgesi düşmesin diye Yassıada’yı 27 Mayıs’ın canlı şahidine dönüştürüyoruz.”

”15 Temmuz’u unutursak daha büyük acıların, daha büyük kalleşliklerin yaşanmasına engel olamayız. 15 Temmuz, ihaneti ve milletimizin bu ihanete verdiği cevap, nesilden nesile aktarılması gereken kutlu bir emanettir.”

”15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak, sanatçısıyla sinemacısıyla öğretmeni, öğrencisi, akademisyeniyle hepimizin ortak görevidir.”