Erdoğan, Gezi'yi yine hedef aldı: Geçmişte birileri ağaç bahanesiyle...

11 milyon fidan dikimi etkinliğiyle ilgili düzenlenen törende konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yine Gezi Direnişini hedef aldı. Erdoğan, "Geçmişte birileri ağaç bahanesiyle şehirlerimizi talan etmeye kalkmıştı. Haftalarca sokakları ateşe vermişlerdi. Biz burada ağaçlandırma yapıyoruz nerede o ağaç diyerek ortalığı karıştıranlar" dedi.

Erdoğan, Gezi'yi yine hedef aldı: Geçmişte birileri ağaç bahanesiyle...

11 Kasım, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’yle “Milli Ağaçlandırma Günü” ilan edildi. Ağaç dikme etkinliğinin açılışını AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptı. Kampanya kapsamında 81 ilde 11 milyon fidan dikiliyor. Törende konuşma yapan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”11.11.2019 tarihinde saat 11.11’de toplam 11 milyon fidan ve ağacı geleceğe nefes olması ümidiyle toprakla buluşturuyoruz. Hedefimiz zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmaktır. Bu fidanların hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Geleceğe nefes seferberliğimiz hedeflerini aşarak dünyaya örnek olacak bir kampanyaya dönüştü. Rekorumuz bugün Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri tarafından Çorum’dan takip edilecek ve kayıtlara geçirilecektir.”

”BUNLARIN DERDİ TÜRKİYE’Yİ ÇIRA GİBİ YAKMAKTI”

Geçmişte birileri ağaç bahanesiyle şehirlerimizi talan etmeye kalkmıştı. Haftalarca sokakları ateşe vermişlerdi. Biz burada ağaçlandırma yapıyoruz nerede o ağaç diyerek ortalığı karıştıranlar? Hiçbiri ortada yok dikili ağaçları yok. Bunların derdi ağaç dikmek değil Türkiye’yi çıra gibi yakmaktı. Bodrum’da Marmaris’te ormanlık alanları nasıl yaktıklarını izledik değil mi? Bu PKK denilen bölücü terör örgütü biz yaktık dediler onlar yaktılar biz diktik. Bunların derdi çevreyi korumak değil birileri adına Türkiye’yi kuşatmaktı. Onlar sakalımızı tıraş ettiler bilin ki tıraş edilen sakal daha gür biter. Ama biz onların kollarını kesiyoruz o yerine gelmez. Biz fidanlarımızı hem toprağa hem gönüllere dikiyoruz. Ecdadımızdan aldığımız ağaç sevgisini taçlandırıyoruz. Bizim yeşil sevgimizi, ağaç hassasiyetimizi, çevre hassasiyetimizi kimsenin terazisi ölçmeye yetmez.

Hizmet bir vizyon işidir. Bazıları önüne gelen projeleri bile hayata geçiremiyor. İstanbul’da temel atmama töreni düzenlemişler. Ülkeye ve millete hizmet bunların bünyesine ağır gelir. Onun için kendilerine yakışanı yapmışlar.”