'Erdoğan gerekirse S-400'ten vazgeçecektir, onun tüm eylemleri iktidarı elinde tutmak için'

Rusya'nın önde gelen "think thank" kuruluşlarından Strateji ve Teknoloji Analiz Merkezi Direktörü Ruslan Puhov, "Erdoğan gerekirse kolayca S-400'den de S-500'den de vazgeçecektir. Sonunda onun bütün eylemleri iktidarı elinde tutma hedefine adanmış durumda" dedi.

'Erdoğan gerekirse S-400'ten vazgeçecektir, onun tüm eylemleri iktidarı elinde tutmak için'

Moskova’da bulunan Rusya uzmanı akademisyen Kerim Has, Türkiye’nin satın aldığı S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili olarak Rusya Stratejik ve Teknolojik Analiz Merkezi Direktörü Ruslan Puhov’un ilginç değerlendirmelerini aktardı.

Rus Kommersant gazetesinin ABD’nin Türkiye’ye S-400’lerle ilgili olarak 2 hafta mühlet verdiğini bildiren haberinde görüşleri yer alan Puhov, Has’ın Twitter hesabından aktardığına göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “çok pragmatist ve esnek bir siyasetçi” olduğuna işaret etti ve “Gerekirse kolayca S-400’den de S-500’den de vazgeçecektir. Sonunda onun bütün eylemleri iktidarı elinde tutma hedefine adanmış durumda.” dedi.

Puhov, S-500’lerin Türkiye’yle ortak üretimine dair söylentiler hakkında ise “Bu, Erdoğan’ın siyasi oyununun bir parçası, böylelikle ABD’yle pazarlık yapıyor.” yorumu yaptı.

Aynı haberde Kommersant’ın görüş aldığı askeri-sanayii sektöründen bir kaynak da “Türkiye’yle S-500’lerin ortak üretimine dair yorumunda, bunun için erken olduğunu, henüz S-500’lerin ihracat lisanslarının dahi hazır olmadığını ve sadece Rus ordusu için hazırlandığını” belirtti.