Erdoğan: Gençlerimize sabah 8 akşam 5 masa başı işler maalesef daha cazip geliyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hasat Bayramı etkinliğinde konuştu, gençliğin tarım sektörüne ilgisizliğinden şikayet etti.

Erdoğan: Gençlerimize sabah 8 akşam 5 masa başı işler maalesef daha cazip geliyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Polatlı Tarım İşletme Müdürlüğü’nde düzenlenen TİGEM 69. Geleneksel Hasat Bayramı töreninde konuştu.

Konuşmasında AKP’nin tarım politikalarını anlatan Erdoğan sık sık rakamlar vererek bu alanda ne kadar başarılı olduklarını kanıtlamaya çalıştı.

Gıda güvenliği konusundan söz eden Erdoğan, bunun Türkiye için aynı zamanda bir “milli güvenlik meselesi” olduğunu belirtip “Bizim nazarımızda iç tüketimimiz için buğdayı dışarıdan satın almakla silahı dışarıdan satın almak arasında temelde bir farklılık yoktur. Temel tarım ürünlerinde dışa bağımlılık en az savunma sanayiinde dışa bağımlılık kadar tehlikeli ve riskli bir durumdur” dedi.

Son 17 yıldır özel önem verilen alanların başına tarım ve hayvancılığı koyduklarını öne süren Erdoğan, “Çiftçilerimize bu alanda toplamda, Bay Kemal diyor ya, çiftçilerimizle, köylümüzle nasıl ilgilendiğimizi dinle, yalanla bu iş yürümez. Resmi rakamları veriyorum, 120 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Artık traktörlerimiz var, artık biçerdöverlerimiz var, hamdolsun balya balya otumuzu da kalkıyoruz teknoloji ile hallediyoruz. Tarım sektörümüzü yılların ihmalinden kurtararak dünyanın en gelişmiş ülkeleri ile yarışır hale getirdik” diye konuştu.

GENÇLERE ‘TAVSİYE’: KONFOR ARAMAYIN

Erdoğan konuşmasında tarım alanına gençliğin ilgisiz olmasından da yakındı. “Diğer tüm alanlarda olduğu gibi tarımda da gençliğin sahiplenmediğ bir sürecin hedefine varması zor” diyen Erdoğan, “Günümüzde genç kuşakların tarımdan ziyade kendilerince daha garantili gördükleri mesleklere ilgi duydukları bir gerçektir. Sabah 8 akşam 5 çalışılan masa başı bir işe sahip olmak gençlerimize ticaretten, tarımdan, müteşebbislikten maalesef daha cazip geliyor. Oysa kışın toprağa atılan tohumun baharla beraber serpilip büyümesini görmenin verdiği mutluluğu başka hiçbir şeyde bulamazsınız. Hayatta konfordan ziyade üretmenin, yetiştirmenin, toprakla ve tabiatla hemhal olmanın sevincini aramak gerek. Gençlerimizin tarıma olan ilgisini arttırmak bu açıdan çok önemli” dedi.